Annonce
Vejle

Ministre i cykeltøj besøgte Vejle: Melson måtte ud at shoppe

Tidligere minister Laurits Tørnæs (til venstre) cyklede med på den 40 kilometer lange rute. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i midten og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) var klar på cyklerne, da starten skulle gå. Foto: Mia Staal Pedersen
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lagde fredag formiddag vejen forbi Vejle. Her skulle statsministeren cykle 40 kilometer rundt i omegnen, inden han igen skulle videre på sin valg-tour.
Annonce

Vejle: Cykler, Venstre-logoer og lycra i store mængder.

Sådan kan formiddagen foran Munkebjerg Hotel kort beskrives.

Her var lokale venstrefolk samt Team Virtu Cycling mødt op for at cykle sammen med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Deltagerne blev på deres tur taget med rundt i Vejle Kommune, først til Hvidbjerg og til Rands Fjord for så at gøre stop i Børkop til en kaffepause hos Børkop Cykler, inden turen igen gik mod Munkebjerg Hotel. En tur på i alt 40 kilometer med start klokken 10.

Jeg har været nødt til at købe noget cykeltøj. Jeg cykler ikke så meget normalt.

Christoffer Aagaard Melson (V), folketingskandidat

Annonce

Melson var nødt til at købe cykeltøj

Den lokale folketingskandidat Christoffer Aagaard Melson (V) var en af dem, som havde meldt sig til.

- Jeg har været nødt til at købe noget cykeltøj. Jeg cykler ikke så meget normalt. Jeg ved heller ikke, om jeg skal med hele vejen, men ellers er der også en bil med, som man kan køre med, fortalte Christoffer Aagaard Melson inden starten.

Klar på en tur rundt i Vejle var også beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

- Jeg er klar til turen. Jeg har engang været med til at cykle til Paris, så jeg bilder mig selv ind, at jeg stadig har lidt af det i benene, sagde Troels Lund Poulsen.

Der blev dog også tid til en snak om politik, inden de mange venstrefolk begav sig ud i Vejles natur. Og naturen var netop et omdrejningspunkt for snakken mellem de to Venstre-mænd.

- Der er jo også noget særligt over Vejles natur og terræn. Det er også noget, som vi kommer til at se på vores tur i dag. Det skulle ikke gerne ødelægges af en togbro, sagde Christoffer Aagaard Melson, inden Troels Lund Poulsen bød ind:

- Det er en vanvidsbro. Det er noget, vi har fokus på, og der er rigtig smukt omkring Vejle, så det vil vi ikke være med til, sagde Troels Lund Poulsen.

Annonce

Løkke takkede for modvinden

Præcis klokken 09.50 kørte statsministeren sorte Audi så ind på parkeringspladsen foran receptionen, og ud hoppede en veloplagt Lars Løkke Rasmussen, allerede iklædt cykeltøj.

Stoppet i Vejle var en del af statsministeren valgtour, som bringer ham ud i det danske land. Arrangørerne bag dagens cykelevent var cykelholdet Team Virtu Cycling. CEO Anders Gram samt flere af holdets ryttere var derfor klar til at guide statsministerren med følge rundt i Vejle og omegn.

- Jeg takker for invitationen til i dag, og for modvinden, til dem, der ikke synes vi manglede det, sagde Lars Løkke Rasmussen (V) med et skævt smil.

Lars Løkke Rasmussen havde inden cykelturen gjort sig nogle tanker om et helt særligt event i 2021. Året, hvor Tour de France kommer til Danmark.

- Det starter med en enkeltstart på 13 kilometer, som Søren Kragh Andersen jo vinder. Så til slut er der kongeetapen fra Vejle til Sønderborg, som Magnus Cort tager, forudså Lars Løkke Rasmussen.

Den lokale folketingskandidat Christoffer Aagaard Melson (V) t.h, fik et hurtigt billede med Lars Løkke Rasmussen inden begge skulle begive sig ud i Vejles natur. Foto: Mia Staal Pedersen
Annonce

Ligner jeg Nyrup?

Lars Løkke Rasmussen havde hjemmefra fået overbevist sin hustru Sólrun Løkke Rasmussen om, at lycra altså hører med til cykling, selv for en midaldrende mand.

- Det er jo meget oppe i tiden, men Sólrun måtte lige overbevises en gang, jokede Lars Løkke Rasmussen.

Klokken 10.15 var der afgang. Statsministeren tog cykelhjelmen på og spurgte:

- Ligner jeg Nyrup nu?

Svaret - dét må du, kære læser, selv bestemme!

Team Virtu Cycling bød statsministeren velkommen og forklarede om ruten, inden de omkring 20 deltagere skulle af sted. Foto: Mia Staal Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Vejle

Flere corona-krav til Bryggen: Nu holder opsynsmænd øje med din hygiejne

Annonce