Annonce
Alarm 112

Minkfarm brænder på 20. time: Kvinde sigtet efter lemfældig rengøring med ukrudtsbrænder

Gennem natten har en hal på Vestermarksvej ved Kragelund fået lov til at brænde sig selv ud. Billedet er taget få timer efter branden begyndte. Foto: Lennart Kjær Schouborg
En 47-årig kvinde påbegyndte ifølge politiet ved et uheld branden på en minkfarm på Vestermarksvej ved Kragelund, da hun med en ukrudtsbrænder fik antændt en halmballe.
Annonce

Kragelund: Selvom det i skrivende stund er næsten 20 timer siden, en lagerbygning midt i en minkfarm på Vestermarksvej ved Kragelund brød i brand, er ilden endnu ikke slukket.

Indsatsleder Aqqaluk Petersen fra Sydøstjyllands Brandvæsen fortæller dog, at der ikke er den store dramatik i det lange slukningsarbejde.

Det skyldes i stedet, at indholdet af bygningen mestendels består af halm og brænde, hvorfor det ikke tjener noget formål at spilde tusindvis af liter vand uden den store effekt.

Således lader man fortsat ilden brænde sig selv ud i kontrollerede omgivelser, mens man sikrer sig, at den ikke spreder sig til de nærliggende minkhaller.

- Jeg forestiller mig, at vi er færdige og kører fra stedet i løbet af formiddagen, siger Aqqaluk Petersen.

Annonce

Antændt under rengøring

Branden opstod ifølge Sydøstjyllands Politi kl. 13.36, da en 47-årig kvinde var i gang med at rengøre minkbure for pelsrester.

Det gjorde hun ved at stå inde i den pågældende hal, hvor hun brændte resterne med en ukrudtsbrænder, der også endte med at antænde en halmballe.

Fremgangsmåden var så lemfældig, at kvinden på stedet blev sigtet af politiet for at overtræde beredskabsloven.

-Det er vurderet, at det ikke er sket forsvarligt nok, da hun ikke har sikret, at hun kan foretage den her rengøring uden risiko for at antænde halmballerne, siger politikommissær Lars Elmstrøm.

Politiet kan ikke oplyse kvindens tilknytning til minkfarmen, men fortæller, at hun er bosat i Hedensted Kommune på en anden adresse end farmen.

Der var af gode grunde ingen dyr på minkfarmen, da branden begyndte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

112: Gyllevogn væltet ved Jels

Annonce