Annonce
forside

Misbrugsoffer vil udgive bog: Måske får det andre til at stå frem

Den 25-årige Sabine Poulsen har skrevet en bog, som har udgangspunkt i dagbøger, som hun skrev i de år, hvor hun blev udsat for overgreb af sin stedfar. I bogen fortæller hun også om, hvor man kan får hjælp, hvis man selv har oplevet noget lignende. Hun håber, at bogen vil få flere overgrebsofre til at stå frem. Foto: Mette Mørk

Den 25-årige Sabine Poulsen vidnede i landsretten mod sin tidligere stedfar i en sag om et årelangt overgreb. Hun har lagt sidste hånd på en bog, der skal hjælpe andre i samme situation.

Annonce

Vejle: Det var en stor og ubehagelig hemmelighed, som 25-årig Sabine Poulsen fra Vejle bar på fra sine allertidligste teenageår og indtil for ganske nylig.

I 13 år turde hun ikke fortælle om de overgreb, som fandt sted i hendes barndomshjem lidt uden for Egtved- når kun hun selv og hendes daværende stedfar var til stede.

Hun var bange for, at hendes stedfar ville gøre noget mod hende eller hendes familie, hvis hun afslørede hemmeligheden. Og hun frygtede, at hun og hendes søskende ville blive skilt fra hinanden, hvis myndighederne fandt ud af, hvad der foregik i hjemmet.

- For at bearbejde alt det her, når jeg ikke har snakket med nogen, har jeg skrevet dagbøger, fortæller Sabine Poulsen, som vidnede imod sin tidligere stedfar i Vestre Landsret onsdag.

Han blev i byretten idømt to og et halvt års fængsel i september, men ankede dele af afgørelsen til landsretten. Her blev dommen stadfæstet, og den 61-årige Jan Knudsen blev ført til direkte afsoning af straffen.

Jeg fortæller om, hvordan jeg har bearbejdet det, der er sket, så andre måske kan bruge det til noget. Måske tør andre at stå frem, hvis de læser min historie.

Sabine Poulsen
Annonce

Bog på vej

Dagbøgerne har Sabine Poulsen nu omskrevet til en bog.

Selvom bogen i det store og hele har været klar i et stykke tid, har hun valgt at vente med at gøre mere ved udgivelsen før nu. Ikke mindst, fordi der i byretten blev nedlagt navneforbud. Derfor måtte hverken hendes eller hendes stedfars navn offentliggøres, før den endelige dom faldt i sagen.

Men nu er bogudgivelsen snart en realitet. Bogen består sammendrag fra af Sabine Poulsens dagbøger fra den tid, hvor overgrebene fandt sted, og tiden efter.

- I bogen fortæller jeg også, hvordan jeg er kommet ovenpå igen. Det har været vigtigt for mig at fortælle, at jeg ikke kun er én, der har været nede i et stort hul, men at jeg også er kommet op igen, siger hun og fortsætter:

- Jeg fortæller om, hvordan jeg har bearbejdet det, der er sket, så andre måske kan bruge det til noget. Måske tør andre at stå frem, hvis de læser min historie.

Annonce

Hjælp til selvhjælp

Da den 24-årige kvinde stod midt i den periode, hvor hun blev misbrugt, kunne hun selv godt have brugt en tilsvarende bog. Så havde hun måske fundet modet til at fortælle om hændelserne til nogen tidligere, så hun kunne have fået hjælp.

- I bogen fortæller jeg derfor også om, hvor man kan skrive hen for at få yderligere hjælp. Det manglede jeg at vide dengang.

Bogen udgiver Sabine Poulsen fra eget forlag, og hun forventer, at den er klar til offentliggørelse omkring marts.

Nu er sagen i retten nemlig endelig overstået.

- Det er rart, at få den del afsluttet. Det har stået på i meget lang tid, synes Sabine Poulsen.

Nu tør hun endelig føle sig lidt lettet og stærk, fordi hun er nået dertil, hvor hun er i dag.

- Jeg har fundet en styrke i mig selv. Jeg ved nu, hvor meget jeg kan overleve. Nu skal jeg bare fremad og prøve at tage livet, som det kommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce