Annonce
112

Mistænkt for at pudse hund på 21-årig: Vejlenser skal fremstilles i grundlovsforhør

Den 22-årige vejlenser blev anholdt af Københavns Politi på et hotel i hovedstaden. Arkivfoto: Michael Bager
Den 22-årige vejlenser, som politiet i sidste uge efterlyste efter en voldsom hændelse på Banegårdspladsen, er blevet anholdt i København.
Annonce

Vejle: Det bliver et grundlovsforhør holdt for lukkede døre, når en 22-årig vejlenser skal fremstilles for en dommer mandag formiddag ved Retten i Kolding.

Det sker, efter at politiet i sidste uge efterlyste manden, som én af de personer, der var involveret i det, politiet kaldte "en voldsom hændelse" ved og omkring Banegårdspladsen tirsdag aften den 26. maj.

Her måtte en 21-årig mand efterfølgende behandles på sygehuset, efter at han blandt andet var blevet bidt af en hund.

Politiet var af den overbevisning, at det var den 22-årige vejlenser, som havde ophidset hunden til at bide.

Politiet var dagen efter voldshændelsen i kontakt med den 22-årige mistænkte, som havde tilkendegivet, at han ville melde sig selv, men det gjorde han altså ikke.

Derfor blev den 22-årige anholdt på et hotel i København mandag middag, oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Annonce

konflikten flyttede sig

Der var syv til 10 personer involveret i hændelsen sidste tirsdag, og fordi flere formodede gerningsmænd fortsat er på fri fod, har politiet været tilbageholdende med informationer i sagen.

Men vidner har beskrevet, hvordan der i første omgang var konfrontation mellem parterne i Vestergade omkring klokken 19.

Her så en kvinde, ifølge Vejle Amts oplysninger, at en hund blev sparket og slået - formentlig i forsøget på at hidse den op - og det fik hende til at tilkalde politiet, hvorefter flokken af mænd stak af.

De mødtes dog kort efter ved Banegårdspladsen, hvortil politiet også ankom kort efter.

Nogle af de involverede blev efterfølgende tilbageholdt ved Nørrebrogade, men den hovedmistænkte havde altså held til at stikke af.

Annonce

Sålaftryk i panden

Ved grundlovsforhøret bliver den 22-årige sigtet for grov vold i gentagelsestilfælde, idet han er mistænkt for - i forening med flere andre indtil videre ukendte medgerningsmænd - at føre an i et overfald mod den 21-årige forurettede, som fik adskillige slag og spark mod krop og i hovedet i sådan en grad, at man efterfølgende blandt andet kunne se et sålaftryk fra en sko i hans pande.

Den nu anholdte vejlenser er desuden sigtet for at have givet sin hund kommando til at angribe, så den 21-årige blev bidt i højre arm og på maven, hvilket gav ham sår på arm og brystkasse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Hetek satser på sikring

Annonce