Annonce
Vejle

Mistanke om rotter lukker kendt Vejle-café i mindst to dage

Personalet så sent tirsdag en rotte i gården og kan ikke udelukke, at den løb ind ad en åben dør til Conrads. Derfor holder caféen lukket, mens et skadedyrsfirma undersøger caféen og køkkenet for spor efter skadedyret. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Personalet så en rotte ude i gården i Den Smidtske Gård, og det kan ikke udelukkes, at den løb ind ad en åben dør. Derfor åbner Conrads tidligst fredag.

Vejle: Conrads åbnede ikke onsdag morgen som sædvanligt.

Årsagen er skadedyr, for klokken 23 tirsdag blev cafeens indehaver, Martin Sikær, ringet op af sit personale under en ferie med familien på Gran Canaria.

- Da personalet lukkede caféen, så de en rotte ude i gården, hvor der stod en bagdør åben. De ved ikke, om den løb ind ad døren, men de kunne ikke finde den, og vi tager ingen chancer. Vi har 4000 gæster igennem på en uge, og vi vil ikke risikere, at nogen bliver syge, hvis den er kommet ind, siger Martin Sikær.

Annonce

Vi har ved flere lejligheder konstateret rotter ude i gården. Det er vi bevidste om, og derfor har vi faste procedurer om at holde dørene lukkede. Det svipsede denne gang, og det drager vi konsekvensen af.

Martin Sikær, indehaver af Conrads

Det er et gammelt hus

Et skadedyrsfirma er derfor sat på sagen, og rottemanden mødte ind klokken syv torsdag med rottehund og en række fælder, der nu er sat op på rundt i de 400 kvadratmeter, som køkkenet, lageret og caféen strækker sig over.

- Vi har spredt mel rundt i lokalerne, men har ikke konstateret spor her til morgen. Men det er ikke nok. Vi skal være 100 procent sikre, og derfor går en rottemand nu tingene igennem. Han har ikke konstateret spor efter rotten i madvarerne i køkkenet, men den kan også gemme sig i væggene. Det er et gammelt hus, og alt skal undersøges, siger caféejeren.

Graver på Rådhustorvet

Derfor åbner Conrads ikke onsdag og torsdag, men Martin Sikær håber på, at gæsterne kan komme igen på fredag.

- Vi har ved flere lejligheder konstateret rotter ude i gården. Det er vi bevidste om, og derfor har vi faste procedurer om at holde dørene lukkede. Det svipsede denne gang, og det drager vi konsekvensen af, siger Martin Sikær.

Det er første gang i de snart 19 år, han har drevet caféen i Den Smidtske Gård, at Conrads har problemer med skadedyr.

Martin Sikærs anden forretning i Den Smidtske Gård, Vinbar No 14, ikke er påvirket af det formodede rottebesøg, og derfor har åbent i dag som sædvanligt.

- Vi ligger i midtbyen, og så længe de graver oppe på Rådhustorvet, søger rotterne andre steder hen. Vi ved, det kan blive et problem, og derfor reagerer vi, siger caféejeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Manden der skabte Legofiguren er død

Annonce