Annonce
Vejle

Mobil og bredbånd: Sådan er dækningen i Vejle

Arkivfoto.
TELEFONI - Hvis du vil bruge dit mobile bredbånd eller internetadgangen på din smartphone i Vejle, bør du være opmærksom på 3G- og 4G-dækningen.

Det viser en undersøgelse af mobil- og bredbåndsdækningen i Vejle, som folkene bag bredbaandsmatch.dk har lavet for Vejle Amts Folkeblad.

I alt er der fire udbydere med deres eget netværk til datatrafik. Det drejer sig om 3, Telia, Telenor og TDC.

De mindre udbydere lejer sig ind på ét af de fire netværk, så det er altså kun disse fire netværk, man reelt behøver undersøge. Vær dog opmærksom på, at de små udbydere generelt kun har adgang til 3G-masterne.

Vi har kigget på dækningen i Vejle hos de fire udbydere, så du hurtigt kan danne dig et generelt overblik over udbydernes netværk. Det kan dog være en god idé at tjekke dækningen der, hvor du vil bruge din forbindelse allermest - eksempelvis i dit hjem eller på din arbejdsplads.

TDC:

Mange forventer, at TDC som den største spiller på telemarkedet også har den bredeste dækning, men sådan forholder det sig ikke helt. I Vejle er der dog fornuftig dækning de fleste steder - særligt i det centrale Vejle, og både i Mølholm og Vinding og i det nordvestlige Vejle er der rigtig fin dækning.

I de fleste skov- og parkområder er der dog mindre god dækning. Det gælder både i Sønderskoven og Højgård Skov. Særligt i den mest østlige del af Højgård Skov er der meget ringe dækning, og der er også problemer med dækningen for beboere, der bor meget tæt på den østlige del af skoven.

De fleste steder er der dog ganske fornuftig dækning, og både i Vinding, Mølholm, Vejle og Bredballe er der også mulighed for 4G en hel del steder.?

3:

3 har rigtigt fornuftig dækning i Vejle. Selv i skovområderne burde der være fornuftig dækning de fleste steder. Medmindre du bevæger dig helt ud i Strandskov. Dette gælder både på 3G og 4G-netværket. Der kan dog være enkelte steder, hvor du vil have problemer med dækningen indendørs.

Telia:

Telia har glimrende dækning i stort set hele Vejle. Til 4G er der dækning i det meste af byen, og du skal øst for eksempelvis Vinding og Bredballe, før der er problemer med dækningen, der også er bakket op af et fint 3G-netværk. Mod nord vil du opleve problemer, hvis du kommer til Rugballegård Skov, men indtil da, burde der være fornuftig dækning de fleste steder. Dog kan du opleve problemer med dækningen langs Grejsdalsvej, hvis du kun har 3G-dækning - særligt på den sydlige halvdel af strækningen. Dette betyder også, at dækningen i toget mod vest kan være mangelfuld allerede på den første del af strækningen.

Telenor:

Telenor bruger samme 4G-master som Telia, så på 4G-området, er der generelt rigtigt fin dækning. Deres 3G-dækning er dog ikke nær så god som Telia i byen, og det betyder, at du særligt i skovområderne kan opleve problemer med hastigheden - særligt hvis du bevæger dig indendørs. Generelt er der flere områder, hvor du skal være heldig, hvis du har bare nogenlunde fornuftig adgang - primært, hvis du ikke har adgang til 4G-masterne.
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce