Annonce
Egtved

Modelflyveklub er hjemløs: Formand håber at finde nyt sted at flyve, ellers må klubben nedlægges

De 28 modelflyentusiaster i Modelflyveklubben Ellehammer RC håber inderligt at finde et nyt egnet sted at dyrke deres fælles hobby, for ellers må klubben nedlægges. Arkivfoto
Modelflyveklubben Ellehammer RC er fra 1. juni blevet hjemløs og leder nu med lys og lygte efter et nyt egnet areal, hvor medlemmerne kan flyve med deres modelfly. Er en løsning ikke fundet inden udgangen af året, må klubben formentlig nedlægges.

Randbøl: I 36 år har modelflyentusiaster været sammen om deres passion i Modelflyveklubben Ellehammer RC. Og det vil de 28 medlemmer, der lige nu er, meget gerne kunne blive ved med. Men hvis klubben ikke finder et nyt sted, hvor medlemmerne kan mødes for at flyve og nørde modelfly, så kan det være slut.

Det fortæller formand Tommy Olsen, der startede klubben i sin tid. De seneste 26 år har klubben holdt til på et mindre område på Erhvervspark Vandels område, men da erhvervsparken nu selv skal bruge området, kan medlemmerne altså ikke længere mødes her. Derfor har klubben pr. 1. juni været "hjemløs".


Annonce

Vi søger nu med lys og lygte efter et nyt egnet areal, så vi har mulighed for at fortsætte.

Tommy Olsen, formand


- Vi søger nu med lys og lygte efter et nyt egnet areal, så vi har mulighed for at fortsætte. Indtil videre er det ikke lykkedes. Vi har henvendt os til Vejle Kommune for at høre, om man her måske kunne hjælpe med at finde et areal, men det har vi ikke fået nogen tilbagemeldinger på. Derfor er vi nu lidt ude med tiggerstaven, forklarer Tommy Olsen.

Klubben har brug for et areal på cirka en hektar, som skal være tilgængeligt i bil. Af hensyn til gældende bestemmelser er det et krav, at arealet ligger minimum 150 meter fra offentlig vej og minimum fem kilometer fra en lufthavn. Klubben har et håb om, at et nyt sted at flyve kan findes i den nordvestlige del af Vejle Kommune.

Fortsætter året ud

Selvom modelflyveklubben nu står uden fast base og har været nødsaget til at afvikle det lille klubhus og klubbens andre aktiver, så kører den stadig videre. For nu.

- Vi kører videre indtil årsskiftet, og så håber vi meget, at vi kan fortsætte derefter. Men det kræver, vi inden da har fundet en løsning, fortæller formanden.

Indtil videre har klubbens medlemmer fået lov til at mødes på den gamle idrætsplads i Vandel.

- Af hensyn til naboer må vi kun flyve med de små el-fly, men så får vi også en øl og en pølse, så vi på den måde holder lidt gang i klubben, mens vi leder efter et nyt sted at være, siger han.

Lykkes det ikke, må klubben formentlig nedlægges.

- Det ville jeg og vi godt nok være kede af. Vi er den eneste modelflyveklub, der er tilbage i Trekantområdet. Engang var der både i Vejle og Kolding, men de er nedlagt i dag. Det betyder også, at vores medlemmer ikke bare kan blive en del af en anden klub i stedet, siger han og fortsætter:

- Så vi ville simpelthen blive så taknemmelige, hvis der er nogle, der kunne tænke sig at leje et stykke jord ud til os.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Egtved

100.000 kroner fra SuperBrugsen til byen

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Alarm 112 For abonnenter

44-årig mand tiltalt i grov sag om voldtægt af børn under 12 år

Alarm 112

Nej, den flinke mand var ikke fra politiet: Nyt forsøg på at narre penge fra folk

Annonce