Annonce
Børkop

Modeltog er et tilløbsstykke

Det er store, men små, forhold, når der er modeltog i Englysthallen i den sidste weekend i vinterferien. Arkivfoto

Når der i weekenden 16. og 17. februar bydes på modeljernbanetræf i Englysthallen, forventes det at trække tusindvis af gæster til Børkop.

Børkop: Togene er klar, og togskinnerne skal snart samles i moduler, og på den måde opstår en af Danmarks største modeltogbaner i hallen i Englyst.

- Det bliver en bane, der kommer til at fylde hele hallen, så endnu en gang det bliver stort, fortæller Peter Møller fra Brejning, der er formand for N-Modulvest, der arrangerer de store modeltogtræf.

I alt vil der være over 50 modelbyggere, og det fungerer på den måde, at hver modelbygger har fået nogle moduler, og på den måde kan man samle små moduler sammen til en stor bane med flere hundrede meter skinner, som samles på en sirlig måde, der er planlagt på forhånd ned til mindste millimeter.

Derefter kan de små tog, der er 160 gange mindre end rigtige tog, tøffe stille rundt på skinnerne i den store hal i Englystskolen.

Annonce

Samler moduler

Det er foreningen N Modulvest, der arrangerer træffet i Børkop, og det med modul skal forstås på den måde, at hver af de cirka 55 deltagere har et eller flere moduler med.Hver modul er en aflang kasse, hvor man kan lave sit eget lille toglandskab. Modulerne kan så sættes sammen, så man derved får en større modeljernbane. Det kræver præcision, og ved træffet i Englysthallen i Børkop er der da også et medlem, der forinden har lavet en trafikplan. På den måde sættes modulerne sammen på en måde, så tingene hænger sammen. På den måde er der styr på, hvem der kører med hvilke tog. De forskellige opbyggede landskaber kan være meget forskellige.

Åbent hus lørdag og søndag

Det er fjerde gang, at N-Modulvest arrangerer de store træf, og hver eneste gang har det været et tilløbsstykke af de helt store.

- Vi forventer, at der også i år kommer mellem 1500 og 2000 tilskuere og kigger på. For os, som klub, arrangerer vi det nu ikke for tilskuernes skyld, for det er et træf for medlemmer. Og det er også vores generalforsamling. Men det giver god mening at invitere nysgerrige indenfor, for det er en simpel måde at give et indblik i, hvad det er, vi går og laver. Og det virker til, at det vil folk rigtig gerne se. Især kan vi se, at der er mange bedsteforældre, som tager børnebørnene med, siger han.

Selve medlemmerne kommer fra Danmark og Sverige og en enkelt med norsk baggrund. Og de mødes i Børkop om torsdagen 14. februar, hvor de begynder at sætte banen op. Lørdag og søndag er der så åbent hus for høj som lav.

- Det er ganske gratis at komme ind og se, og man skal unde sig den oplevelse, for der er meget at se på. Desuden er man velkommen til at spørge undervejs, hvis man bliver nysgerrig på noget, siger Peter Møller.

Der er åbent lørdag 16. februar i tidsrummet klokken 10 til 16, og søndag 17. februar i tidsrummet 10 til 14.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB-træner: Vi skabte nok til at vinde

Annonce