Annonce
Vejle

- Jeg spår dig, at du møder en prinsesse, du kender : Gadeteater satte farver på en varm dag

Sarah Larsen deltog i Xeneriets gadeteater i gågaden torsdag. Som alle spåkoner var hun meget opmærksom, og derfor kunne hun spå Inge Christensen fra Hedensted, at når hun så prinsessen, ville det være én, der kendte hende. Hvilket var rigtigt, fordi det var et barnebarn. Foto: Mette Mørk
Seks friske unge viste resultatet af tre dages arbejde med at bygge en gadeteaterforestilling op.
Annonce

Vejle: - Vi har forberedt børnene på, at det kan være folk bare går videre, fordi de har travlt, så det skal de ikke blive kede af. Det er nogle modige børn, der har meldt sig til det her.

Sådan siger dramalærer i Xeneriet, Louise Nissen, der sammen med musikskolelærer Henrik Christensen har holdt Gadeteater Workshop i Spinderihallerne de sidste dage. Torsdag drog de gennem Vejles gågade med en forestilling om en kaudervælsktalende hollandsk teatergrup, der ledte efter sit telt.


De har fået nye venner, de har prøvet at forlade deres trygge rammer, og vi håber, at nogle af dem har fået smag for teater og musik og vil melde sig til nogle af vore tilbud fremover.

Louise Nissen


Seks modige børn mellem 10 og 13 år lavede gadeteater på gågaden i Vejle. Her lufter prinsessen en af de kjoler, som Xeneriet har fået fra Panayotis. Foto: Mette Mørk

At sende en flok børn på mellem 10 og 13 år ud på gaden i Vejles midtbyliv, kan nemt fremkalde et bævende hjerte. For man ved jo ikke, om der er et publikum eller en opmærksomhed, som aktørerne kan fange.

Annonce

Coronaaktivitet

Tilbuddet var et af dem, der blev skabt som en statslig hjælp til kulturområdet, hvor mange af aktiviteterne blev lukket ned, da coronaen brød ud. Selv med kort varsel lykkedes det at få et hold i gang, og nogle af deltagerne er nye i Spinderihallerne.

- De har fået nye venner, de har prøvet at forlade deres trygge rammer, og vi håber, at nogle af dem har fået smag for teater og musik og vil melde sig til nogle af vore tilbud fremover, siger Louise Nissen.

Kristian Kastberg Møller på 13 år fik et tip af sin mor om muligheden for at spille teater.

Annonce

Det fede ved at være skuespiller

- Jeg har tidligere spille teater i skolen. Det her er noget andet, fordi det er gadeteater. Når jeg spiller teater, er jeg ikke genert. Det er en rolle, jeg spiller, og så er jeg ikke mig selv. Det er det fede ved at være skuespiller, siger han.

Sarah Larsen på 11 år har en speciel rolle som spåkone, der skal gå i dialog med publikum og spå nogle af dem.

- Jeg vil gerne starte på et teaterhold efter sommerferien, så det her var en chance for at finde ud af, om det er sjovt, og det er det. Jeg er ikke nervøs, for jeg har prøvet at skille skuespil før i skolen og i børnehaven, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetilfælde kan spores til minkfarme - over en million mink skal aflives

Vejle

Et par hundrede brandalarmer er påvirket af strømsvigtet

Annonce