Annonce
Navne

Mogens var videbegærlig og venstremand hele sit liv

Nekrolog: Forhenværende økonomikonsulent, landbrugstekniker og æresmedlem i Venstre, Mogens Fiil, Smidstrup, døde 20. marts. Han blev 83 år.

Mogens Fiil var en, der engagerede sig i samfundet både politisk og socialt. I mere end 30 år beklædte han forskellige poster i partiet Venstre, blandt andet som formand for Venstre i Børkop, Venstre i Fredericia Kredsen og kasserer i Vejle Amts Venstre, ligesom kan sad i bestyrelsen for forsamlingshuset. Desuden var han i 12 år kasserer ved byfesten i Smidstrup.

Mogens Fiil satte en ære i at hjælpe, hvor han kunne, til fællesskabets bedste. Han var én man kunne stole på og var ganske egennyttig.  I de 14 år, han var kasserer i Vejle Amts Venstre, kunne foreningen være tryg ved, at Mogens havde 100 procent styr på pengesagerne.

Annonce

Mogens Fiil var udannet landsbrugstekniker, og han arbejdede ved Fredericia Landboforening og senere Østjyllands Landboforening i Vejle som økonomikonsulent.

Han var født i Agedrup ved Munkebo på Fyn, som den mellemste af fem sønner, og han stammede fra en tid, hvor børn måtte arbejde, så han gik ud af skolen efter sin konfirmation for at blive karl på den fædrene gård.

Mogens Fiil var dog meget videbegærlig og læste sidenhen til landbrugstekniker, og han beholdt resten af livet stor lyst til at læse, især om historiske og samfundsrelaterede emner, og han nød sætte sig ind i nye ting. Mogens Fiil var også lidt af en nyhedsnørd og i mange år aktiv i avisens spalter, ligesom han sad i et læserpanel om aktuelle emner.

Gudrun Bøgedal og Mogens Fiil nåede at være gift i 44 år og havde mange fælles interesser udover partiet Venstre. De cyklede og dansede folkedans, og dansen bragte dem til Sverige og Norge, hvor Smidstrup Folkedanserforening havde en venskabsklub på Askø ved Bergen.

Efter sin erhvervskarriere var Mogens Fiil med til at oprette en seniorklub for jordbrugsteknikkere på landsplan - "50 PLUS" , og han var sekretær der i 20 år, ligesom han brugte en del tid på Smidstrup-Skærup Seniorklub.

Mogens Fiil led  af knogleskørhed og fik for 20 år siden et sammenfald i ryggen, som ikke kunne opereres, Det betød kroniske rygsmerter, men han var aldrig typen, der beklagede sig, Han fik det bedste ud af det og forsøgte at være så aktiv som muligt.

Mogens Fiil var efter et flere uger langt genoptræningsophold på Guldkrog vendt hjem, da han ganske uventet døde bare fire dage senere. Det har efterfølgende vist sig, at han havde et svagt hjerte.

Foruden hustruen Gudrun Bøgedal, efterlader han sig to døtre samt svigerbørn og fem børnebørn.

Mogens Fiil blev bisat fra Smidstrup Kirke 30.marts. På grund af coronasituatonen er en planlagt mindesammenkomst foreløbig udsat.

Annonce
Vejle For abonnenter

79-årige Nancy faldt og fik ikke hjælp i 40 minutter, men plejehjemsleder afviser, at der blev begået fejl: 'Vikaren havde travlt med at smøre mad - hun gjorde ikke noget forkert'

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Manglende tider, trælse køreture og lange køer gør det nærmest umuligt at blive testet: 'Hvis ikke man er syg, inden man kommer ind, så bliver man det af at stå i kø udenfor i så lang tid'

Erhverv For abonnenter

Familieejet virksomhed præsterer stort millionoverskud: - Vi forbereder os på endnu en travl periode

Alarm 112

Aggressiv bilist blev stiktosset på parkeringsvagt: Kastede med madvarer og skældsord

Erhverv

Rørte virksomhedsejere modtog pris: - Vi er så heldige at have vind i alle sejl i øjeblikket

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Hedensted For abonnenter

Posen er rystet voldsomt i fordeling af poster i det nye byråd: Kun én beholder sin formandspost

Navne

Ærlig kommunikation sikrer landstræner pris som årets leder

Alarm 112

Eksplosioner og gift i landsbyhave: Kendt ægtepar ramt af groft hærværk gentagne gange

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Vejle

Borgerne i Sandvad er skuffede: Det er ikke godt nok Mattias Tesfaye

SYNSPUNKT For abonnenter

Efter det bitre opgør mellem de gamle venner i Vejle Byråd: 'Skulle jeg pege på Martin, fordi vi var venner? Den slags kammerateri hører fortiden til'

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Selvfølgelig er en statue af den største danske spiller nogensinde en god ide

Annonce