Annonce
Sport

Monjasa Park begynder at ligne et rigtigt fodboldstadion

Borgmester Jacob Bjerregaard (S) holder tale ved rejsegildet på Monjasa Parks ny tribune. FC Fredericias direktør Stig Pedersen (tv) og klubbens bestyrelsesformand lytter opmærksomt imens. Foto: Jesper Banke
Tirsdag eftermiddag var der rejsegilde på Monjasa Parks nye tribune. Det blev blandet andet markeret med taler fra borgmester Jacob Bjerregaard (S) og FC Fredericias formand Morten Rahbek.
Annonce

Fredericia: Det første spadestik til den nye tribune på Monjasa Park blev taget den 4. september.

I dag, cirka tre måneder senere, er stedet totalt forandret. Monjasa Parks nye tribune rejser sig og griber ud efter himlen. Først var der en græsvold, siden blev den gravet af for at give plads til fundamentet, og nu begynder tribunens tag at tage form.

- Det er fantastisk. Det begynder at ligne et fodboldstadion, sagde klubbens direktør Stig Pedersen.

Tirsdag var der rejsegilde på den nye tribune, en begivenhed som blev markeret af borgmester Jacob Bjerregaard (S) samt Susanne Bjerregaard Mørck (S) og Christian Jørgensen (V), som er formand- og næstformand i kultur og idrætsudvalget.

Til stede var også FC Fredericias direktør Stig Pedersen, klubbens formand Morten Rahbek samt Kaj Balling, som er projektleder for entreprenøren CJ A/S.

FC Fredericia formand holder tale. - Vi ved, at den nye tribune løfter de sportslige forventninger til os. Det pres tager vi på os, sagde han. Foto: Jesper Banke.

Coronakrisen har givet Fredericia Kommune mulighed for at låne penge til ekstra anlægsinvesteringer, men til rejsegildet så man også bagsiden af medaljen.


Vi ved, at den nye tribune løfter de sportslige forventninger til os. Det pres tager vi på os.

Morten Rahbek, formand for FC Fredericia


Normalt handler et rejsegilde om at hylde de håndværkere, der har knoklet med byggeriet. De var også til stede, men på grund af corona-restriktioner måtte de stå et stykke væk og kunne knap nok høre de lovprisninger, de modtog af dagens talere.

- Vi skal glæde os over, at vi får så lækker en langside på vores stadion. Tak til håndværkerne, entreprenøren, byrådet og FC Fredericia for godt samarbejde, lød det fra borgmester Jacob Bjerregaard (S).

Annonce

Torv i midten

Den nye tribune kommer til at bestå af to bygninger som huser toiletter, depoter og salgsboder. I midten af de to bygninger kommer et torv, hvor klubbens frivillige kan grille og sælge pølser under halvtag.

Håndværkerne måtte tage plads nogle meter væk fra politikere, bygmester, FC Fredericias ledelse og presse. Normalt er rejsegildet håndværkernes fest, men corona gjorde en fest umulig. Foto: Jesper Banke

Der bliver plads til 1400 siddende tilskuere og 500 stående. Området med stående tilskuere er til udebanefans. Hvis FC Fredericia kommer i Superligaen, kan stadion udvides yderligere, så der i alt bliver 4000 siddepladser og kapacitet til 2000 ekstra på to endetribuner. Dermed er kravene til et superliga-stadion opfyldt.

Stadionbyggeriet har været udsat for kritik, for hvorfor skal FC Fredericia have en ny tribune, når klubben ikke kan fylde den gamle. Men byggeret er en investering i fremtiden, var der konsensus om hos talerne.

- Hvad kommer først? Hønen eller ægget, spurgte næstformand for Fredericia kultur- og idrætsudvalg Christian Jørgensen (V).

- Jeg håber, at FC Fredericia rykker op først, så vi ikke kan undgå at gøre stadion færdigt. Og det må gerne være i en afgørende kamp mod VB, som er på vej ned igen, sagde næstformanden.

Den gamle tribune på Monjasa Park blev indviet i 2006. Også den får et ansigtsløft. De gamle, slidte sæder skiftes ud, og der bliver bedre forhold for sponsorerne. Desuden kommer der en ny platform til tv. Alle FC Fredericias kampe streames på Viaplay, og tv-kanalen har rådgivet bygherren omkring den nye tv-platform.

Den nye tribune er klar til brug den 15. marts 2021.

Den obligatoriske krans, der markerer et rejsegilde, troner over Monjasa Parks ny tribune. Foto: Jesper Banke
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Politikerne har været til terminsprøve: Læs, hvad de siger til karaktererne

Sydjylland For abonnenter

Nu stiger bogormen fra Løgumkloster til tops i Venstre: Her er Stephanie Loses vej til næstformandsposten

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Annonce