Annonce
Egtved

Mor og datter har drevet virksomhed sammen i 20 år

Marianne Bank og Lilly Nielsen startede for 20 år siden Profil Broderi. Siden er det gået stødt fremad, og virksomheden tæller i dag fire medarbejdere. Foto: Vibeke Frost Oxholm
Lilly Nielsen og Marianne Bank startede virksomheden Profil Broderi på opfordring fra en tøjsælger. I dag broderer Profil Broderi logoer på tøj for virksomheder i hele landet.
Annonce

Jerlev: Nålene suser op og ned og efterlader hver gang et lille nyt sting, som gradvist former sig til et firmanavn.

- Maskinerne kan faktisk køre op til 1200 sting i minuttet. Men hvis de kører så hurtigt, vil det typisk også påvirke kvaliteten af broderiet lidt. Derfor kører vi som regel med en fart på 500-600 sting i minuttet, så det bliver pænt og ensartet, forklarer Marianne Bank.

Hun driver virksomheden Profil Broderi i Jerlev sammen med sin mor Lilly Nielsen, og det har hun gjort siden år 2000. Virksomheden kunne nemlig 1. juni fejre 20 års jubilæum.

Begge kvinder går meget op i, at broderierne ser ordentlige ud. Hver gang.

- Det er også det ry, vi har, blandt vores kunder. At vi leverer en ordentlig kvalitet og altid til de aftalte tidspunkter. Det er to ting, vi lægger meget vægt på, fortæller hun.

Det betyder, at Profil Broderi har en lang række faste kunder, der har brugt virksomheden i mange år.

- Vi har aldrig brugt en krone på reklame og annoncering. Det har ikke været nødvendigt. Nye kunder kommer til os, da de har hørt om os fra andre kunder, der taler godt om os, forklarer Lilly Nielsen.

Annonce

Forslag for sjov

Ingen af de to kvinder havde forestillet sig, at de en dag skulle starte en broderi-virksomhed. Idéen kom fra en tøjsælger, der leverede firmatøj til Lilly Nielsens mands vognmandsforretning.

- Sælgeren syntes, det var bøvlet, at der ikke var nogen broderivirksomheder i nærheden, så når han skulle bestille tøj med logobroderi til sine kunder, skulle det sendes til Ikast/Herning-området. Han sagde, lidt for sjov, at vi skulle overveje at starte sådan en virksomhed her, husker Marianne Bank og fortsætter:

- Min mor og jeg kiggede lidt på hinanden og snakkede lidt om det. Derefter tog vi ud og besøgte en virksomhed, der også laver profilbroderi, og blev ret hurtigt enige om, at det skulle vi da prøve.

Broderimaskinen her har seks hoveder, som man kalder det. Det betyder, at maskinen kan brodere seks ens emner samtidig. Foto: Vibeke Frost Oxholm

De to kvinder investerede i den første broderimaskine. Tanken var, at de kunne drive deres nye virksomhed og samtidig hjælpe til i vognmandsforretningen.

- Men ret hurtigt var der så meget at lave i den nye virksomhed, at der ikke var ret meget tid til at hjælpe i min fars forretning, siger Marianne Bank.

Tøjsælgeren havde nemlig ret i, at der ikke var nogen tilsvarende virksomheder i nærheden.

- Vi kunne hurtigt mærke, at der var et behov. Efter cirka et halvt år investerede vi i maskine nummer to, og gradvist har vi udvidet virksomheden siden, forklarer Lilly Nielsen.

Annonce

Mange muligheder

I dag råder Profil Broderi over fire maskiner med sammenlagt 17 "hoveder", altså maskiner, der kan brodere 17 emner samtidig, og tæller fire medarbejdere.


Vi kunne hurtigt mærke, at der var et behov. Efter cirka et halvt år investerede vi i maskine nummer to, og gradvist har vi udvidet virksomheden siden.

Lilly Nielsen, Profil Broderi


- Vi broderer på alt mulig forskelligt, men især på tøj. Men vi kan også brodere på eksempelvis tasker, håndklæder og bøllehatte og i mange forskellige farver, fortæller Lilly Nielsen.

Først og fremmest broderer Profil Broderi især på jakker og skjorter for mange forskellige typer virksomheder.

Blå er ikke bare blå hos Profil Broderi, der har tråde i et hav af farver, så kunderne kan vælge lige netop den farve, der passer til deres logo. Foto: Vibeke Frost Oxholm

- Et broderet logo ser mere eksklusivt ud end et tryk, og så holder det sig pænt længere. Vi bruger kun koge- og klorægte tråd. Det er eksempelvis vigtigt på en kokkejakke, der skal kogevaskes, forklarer Marianne Bank.

At få et logo broderet på et stykke tøj er lidt dyrere end at få det trykt på.

- Men det bruges også på to forskellige måder. Det kan for eksempel være en håndværker, der til daglig bruger t-shirts med et trykt logo, og så har han måske en skjorte med logoet broderet på skjortekraven, til når han skal til en reception eller andet, hvor han skal være klædt pænt, siger hun.

Selvom det er lidt dyrere med et broderet logo, så bliver en del kunder alligevel overrasket over prisen.

- Mange tror, det er enormt dyrt, men det er det faktisk ikke, siger Lilly Nielsen.

Annonce

Specielle opgaver

Profil Broderi tager også gerne nogle lidt specielle opgaver af og til for privatpersoner.

- Vi har blandt andet broderet initialer på sengetøj, der skulle gives i bryllupsgaver, vi har broderet på nusseklude til børn og broderet navn på en motorcykeljakke. Og så har vi efterhånden broderet navn i en hel del dåbskjoler, siger Lilly Nielsen.

500-600 gange i minuttet suser nålen op og ned, mens den broderer et logo på en skjortekrave. Foto: Vibeke Frost Oxholm

Men primært er det altså logobroderi på tøj til en bred vifte af virksomheder.

- Det går rigtig fint. Vi ligger godt her i Trekantområdet og har en god, trofast kundegruppe, som vi er meget glad for, forklarer Marianne Bank, der inden for en kortere årrække efter planen skal drive Profil Broderi videre alene, når Lilly Nielsen trækker sig tilbage.

Nålene suser stadig op og ned for at lave flere sting. Nu er det et nyt logo, der skal broderes på skjortekraverne - også det sker med 500-600 sting i minuttet.

Hvad laver I egentlig her?

Der findes masser af små og store virksomheder rundt om i den tidligere Egtved kommune.

I en serie besøger avisen nogle af de virksomheder, man måske ikke lige kender og giver et indblik i, hvad de beskæftiger sig med og er dygtige til.

Forslag til spændende virksomheder, der er et besøg værd, modtages gerne på mail til viox@jfmedier.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

Annonce