Annonce
forside

Mor på barsel: Normeringerne er under al kritik

Katrine Borregaard vender tilbage til jobbet hos Lego 1. november. Men hun er langtfra tryg ved at efterlade sin yngste søn, Valdemar, i vuggestuen - normeringerne er for dårlige. Storebroderen August går i børnehave.Foto: Mads Hansen
vejle - Katrine Borregaard, som bor i Bredballe sammen med sin mand og to små børn, skal starte på arbejde efter endt barselsorlov den 1. november.

Og selv om hun glæder sig til at komme tilbage til ønskejobbet som jurist hos Lego i Billund, er det alligevel med blandede følelser hun ser datoen komme nærmere og nærmere.

1. oktober startede hun med at indkøre sin yngste søn Valdemar i en integreret daginstitution i Bredballe, hvor det ældste barn går i børnehave, og det har vist sig at være ualmindeligt udfordrende.

For normeringerne i institutionen er efter hendes opfattelse så dårlig og utilstrækkelig, at hun faktisk overhovedet ikke har lyst til at efterlade sin søn i institutionen:

Værst i ydertimerne

- Der er kun én pædagog til stede på stuen i ydertimerne. Én pædagog til syv babyer, der skal mades, have flaske, skiftes og puttes i barnevognen formiddag og eftermiddag. To er for få. Én er direkte uforsvarligt, skriver Katrine Borregaard i et åbent brev til formanden for børne- og familieudvalget Dan Skjerning (S).

Læs svaret fra Dan Skjerning her.

Hun har i indkøringsperioden oplevet babyer blive efterladt på en stue uden konstant opsyn fra en voksen, fordi pædagogen skal made, give flaske, skifte eller putte en anden baby.

Hun har oplevet, at en nyansat og uerfaren pædagogmedhjælper kan blive bedt om at holde øje med fire vågne og to sovende babyer, mens stuens eneste pædagog holder sin frokostpause:

Ikke kritik af personalet

- Det er afgørende for mig at pointere, at jeg ikke kritiserer hverken pædagoger eller medhjælpere. For de er dygtige til at samarbejde på kryds og tværs for at få det hele til at slå til. Men de er også kun mennesker, og de kan ikke være tjent med at arbejde under sådanne forhold, mener Katrine Borregaard.

Har I overvejet dagpleje eller private løsninger i stedet?

- Ja, men jeg foretrækker faktisk vuggestue og børnehave. Vores børn har godt af at møde andre børn. Og jeg vil hellere have et ordentligt offentligt tilbud, som er tilstrækkeligt normeret end private løsninger. Selv om det kan ende med, at vi er nødt til at gøre noget i den retning for børnenes skyld.

- Jeg har taget en lang uddannelse, fordi jeg gerne vil arbejde og give noget tilbage til samfundet. Og jeg er klart villig til at betale mere i skat for at få et ordentligt institutionstilbud. Men det kan da ende med, at jeg er nødt til at gå på nedsat tid, for at vi kan være trygge ved pasningen af vores børn, fortæller Katrine Borregaard.

Værst i vuggestuer

Hun pointerer, at problemet er mest udpræget i vuggestuerne. Børnehaverne kan lige gå an, fordi børnene er mere selvhjulpne:

- Jeg mener, at en ordentlig normering må være en uddannet voksen for hver tre børn. Det er for dårligt, at de yngste og ældste i vores samfund får så dårlig en service som tilfældet er. For det er jo ikke bedre på plejehjemmene, bemærker hun.

Læs: Udvalgsformand: Børnene passes - men udvikles ikke

- Der er hårdt brug for flere hænder. Så må det koste det, det koster, siger Katrine Borregaard.

Hun overvejer at stille op til forældrebestyrelsen eller starte en underskriftsindsamling for at gøre opmærksom på forholdene.

- Jeg fatter ikke, at der ikke er flere, der siger fra, betoner hun.

Katrine Borregaards åbne brev til Dan Skjerning kan læses her.
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Møbelhus: Vejle har fået en Ilva

Annonce