Annonce
Hedensted

Mor til handicappet ung mand vil i byrådet: Louise vil kæmpe imod dårlig forvaltnings-kultur

Louise Stenmann Larsen fra Ølholm stiller op til kommunevalget 2021 for Socialdemokratiet. Hvis hun bliver valgt, vil hun kæmpe for naturen og de små bysamfund og imod det, hun kalder en dårlig forvaltningskultur i kommunen. Foto: Mads Dalegaard
På den socialdemokratiske kandidatliste til KV21 finder man Louise Stenmann Larsen. Hun er enlig mor til 16-årige Mathias, der er udviklingshæmmet autist og epileptiker. Det er mødet med den kommunale sagsbehandling på handicap-området, der får Louise til at stille op.

Ølholm: Op til kommunevalget i 2017 i Hedensted Kommune kunne man traditionen tro finde masser af politikere på gader og stræder bevæbnet med flag, balloner, bolsjer og valgpjecer.

En af de borgere, som de havde nemt ved at komme i kontakt med, hedder Louise Stenmann Larsen. Hun er 46 år gammel, bor i Ølholm og i forbindelse med KV21 er situationen nu den, at hun selv er en af de politikere, der skal ud med flag og balloner. Hun stiller nemlig op for Socialdemokratiet, og det gør hun primært af én årsag.

- Jeg vil gerne bidrage til, at kommunen er en medspiller og ikke en modspiller, når praktiske problematikker skal løses indenfor eksempelvis handicapområdet, siger Louise Stenmann Larsen, der selv har masser af erfaring på området, idet hun er enlig mor til en søn, der er udviklingshæmmet autist og som også lider af meget svær epilepsi.

Annonce

Sønnen hedder Mathias og er 16 år gammel, men er udviklet som et barn på mellem halvandet og tre år. Desuden gør hans epilepsi, at han skal overvåges 24 timer i døgnet.

Hedensted Kommune betaler Louise tabt arbejdsfortjeneste for de 28 timer om ugen, som hun tidligere havde som sosu-medarbejder på Jelling Plejehjem, så hun kan passe sønnen derhjemme i de timer, hvor han ikke er i skole eller aflastning.

Skal overvåges dag og nat

- Det betyder blandt andet, at jeg er oppe og kigge til ham en gang i timen hver nat for at overvåge, at han ikke pludselig går i kramper, siger Louise Stenmann Larsen.

Men tilbage til, hvorfor Louise henvendte sig til samtlige de politikere, hun mødte på gader og stræder under den forrige valgkamp.

- Jeg oplevede kommunen som en modspiller på det tidspunkt, og jeg havde brug for at tale min sag over for nogen, der måske kunne gøre noget ved den dårlige forvaltningskultur, der hersker hos nogle af kommunens sagsbehandlere. Bestemt ikke alle, for jeg har også haft helt fantastiske sagsbehandlere, som desværre har sagt deres job op, hvilket kunne indikere dårligt arbejdsmiljø i forvaltningen, siger Louise Stenmann Larsen.

Annonce

Urimelig behandling

Hun mener, at man i Hedensted Kommune ofte bliver mødt med skepsis og modvilje. '

- Det føles som om, der bliver forsøgt at spænde ben for støtteforanstaltninger, som man egentlig har krav på i henhold til loven. Så er man nødt til at klage til ankestyrelsen, hvor man så typisk får medhold, men det er bare op ad bakke, at man skal kæmpe så hårdt for noget, der burde være en selvfølge. Og jeg ved, at jeg langt fra er den eneste, der har oplevet Hedensted Kommune som en modspiller på socialområdet, så der er brug for nogen, der taler den her gruppes sag i byrådet, siger Louise.

Annonce

En voldsom anklage

Der var specielt én sag, der fik hende op i det røde felt.

I 2017 meddelte hendes daværende sagsbehandler hende pludselig, at hun var anklaget for socialt bedrageri for et beløb på i alt 150.000 kr., fordi hun havde tjent penge ved at have taget nogle vagter på sin tidligere arbejdsplads, Jelling Plejehjem.

Efter diverse møder, og efter at Louise Stenmann Larsen havde hyret en advokat, kom beløbet ned på 18.000 kr., og efter at sagen var blevet behandlet i den sociale ankestyrelse, måtte kommunen helt frafalde kravet og betale Louise de 18.000 kr. tilbage.

- Jeg tog kun nogle enkelte vagter på plejehjemmet en sjælden gang imellem for stadig at have en vis tilknytning til arbejdsmarkedet, og det var der også plads til, idet jeg kun fik tabt arbejdsfortjeneste for 28 timer om ugen. Jeg synes, det er helt vildt, at man kan blive anklaget for socialt bedrageri på et sådant grundlag, siger Louise Stenmann Larsen.

Annonce

Mødte stor forståelse hos to S-politikere

Hun mødte stor forståelse for sin sag fra to socialdemokratiske politikere, Johnny Sørensen og Hanne Grangaard. Noget, der fik hende til at melde sig ind i partiet, og som i dag er baggrunden for, at hun stiller op til byrådsvalget til november.

- Borgere med specielle udfordringer, der er pressede i forvejen, skal ikke mødes med skepsis og modvilje. Det er simpelthen ikke rimeligt, at man skal sidde og have ondt i maven i det øjeblik man får en sms om, at der ligger et brev fra kommunen i ens eboks, siger Louise Stenmann Larsen, der dog også har andre sager, som hun brænder for.

Annonce

Brænder for naturen

- Jeg er et naturmenneske om en hals, og går blandt andet på jagt. Så jeg vil arbejde for mere og bedre natur i kommunen. Vi skal have mere biodiversitet, så vi passer på sommerfugle, blomster og planter, og vi skal gå forrest på området, siger Louise Stenmann Larsen, der også vil kæmpe for, at det er attraktivt at bo og drive virksomhed i de små lokalsamfund.

Jeg vil gerne bidrage til, at kommunen er en medspiller og ikke en modspiller, idet praktiske problematikker skal løses indenfor eksempelvis handicapområdet.

Louise Stenmann Larsen, kandidat for Socialdemokratiet ved KV21

Louise Stenmann Larsen

Louise Stenmann Larsen er vokset op på en lille landejendom ved Jelling sammen med mor, far og en tre år ældre søster.

Hun flyttede hjemmefra som 18-årig i forbindelse med, at hun gik i gang med en landbrugsuddannelse. Hun gjorde uddannelsen færdig, men arbejdede efterfølgende ikke videre indenfor faget, da hun ikke havde fysikken til at tumle de tunge landbrugsmaskiner og -redskaber.

I stedet tog hun en sosu-uddannelse i Fredericia. Under uddannelsen var hun i praktik på Jelling Plejehjem. Efter hun var uddannet kom hun tilbage til Jelling Plejehjem, men søgte væk kort efter for at komme ud af elevrollen.

Det blev herefter til tre år i Hjemmeplejen i Give Kommune, hvorefter hun søgte tilbage til Jelling Plejehjem. Det blev til i alt 17 år som fast aftenvagt på plejehjemmet i Jelling.

De seneste 12 år har hun fået tabt arbejdsfortjeneste af Hedensted Kommune for selv at passe sin handicappede søn Mathias, der i dag er 16 år.

Louise Stenmann Larsen blev skilt fra Mathias' far i 2010.

Hunde og hundetræning fylder en del i hendes liv. Det er her hun tanker energi. Hun træner hunde i både lydighed, agility og jagt. Hun har selv jagttegn.

Hunde og hundetræning fylder en del i Louise Stenmann Larsens liv. Det er her hun tanker energi. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

John Sivebæk fylder 60 år: Det var mere vilje end talent, der skabte en fodboldkarriere helt udover det sædvanlige

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Christian kalder det skandaløst: Han må ikke hænge på Vejles mest travle gader - ingen kan rigtig huske, hvornår beslutningen er truffet

Navne For abonnenter

Vi snakker med den døde, holder ham eller hende i hånden og spiser snacks og drikker kaffe hele aftenen: Mød Maria i serien 'Mennesker'

Livsstil

Ingen adgang for mænd: Singlekvinder nyder friheden - men vil spise brunch sammen i ny klub

Billund

Sidste løb nogensinde på Billund Trav: - Det er vanvittigt trist

Alarm 112

Ser du en valgplakat hænge her, må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

Vejle Boldklub For abonnenter

Så kom den, sæsonens første VB-sejr: Derfor lykkedes det endelig at vinde en kamp

Hedensted

Karen Margrethe vil ikke bare sætte sig i en stol og vente på, at solen går ned: Nu er hun ny formand for Ældresagen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur

'Der skulle ikke meget til at imponere en flok jyske tranlamper som os': Sådan startede Pretty Maids - læs uddrag af den nye bog

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Debat

'Goddag, det er manden fra banken, må jeg bede om din kode?' Der er heldigvis godt nyt i kampen mod netbanksvindel

Vejle Boldklub For abonnenter

VB's bedste spillede godt: En enkelt overstrålede de øvrige, da sæsonens første sejr kom i hus

Billund

Så er valgkampen officielt i gang: Plakaterne er kommet op i lygtepælene

Annonce