Annonce
Fredericia

Morfin-byen: SF-pres på justitsminister i spørgsmål om narko-medicin

Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) kræver svar på nogle af de spørgsmål, justitsministeren ikke vil tale med ElboBladet om. Foto: Steen Brogaard
Justitsministeren vil ikke kommentere på udfordringer med morfin og anden medicin på narkomarkedet. Men det kommer han til alligevel.
Annonce

Fredericia: Vil justitsminister Nick Hækkerup (S) øge fokus på morfin- og medicin-handel på narkomarkedet? Og vil han nedsætte straffelovens bagatelgrænse på området?

De to spørgsmål vil han ikke tale med ElboBladet om. Redaktionen har adskillige gange bedt ministeren om interview eller en kommentar, men afvises hver gang. Ministeriet vil ikke oplyse, om afvisningen kommer fra ministeren personligt, eller om spørgsmålene bremses af hans presse- og kommunikationsafdeling.

Nu tager SF's medlem af Folketingets retsudvalg, Karina Lorentzen Dehnhardt, spørgsmålene op overfor ministeren. Spørgsmål fra et folketingsmedlem kan han ikke undslå sig at svare på.

Karina Lorentzen har også foreslået sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S), at der etableres en arbejdsgruppe - eller en taskforce - til at udtænke nye skridt mod det stigende misbrug af morfin og andre medicintyper. Magnus Heunicke oplyser, at spørgsmålet kræver nærmere overvejelse, og at han forventer at kunne svare sidst i oktober.

Nick Hækkerup (S) vil ifølge ministeriets presse-afdeling ikke tale med ElboBladet om problemet med morfin og anden medicin på narkomarkedet. Foto: Steen Brogaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce