Annonce
Børkop

Morgensvømmerne pisker vandet varmt

Vandet er nu varmt i forvejen, men medlemmern af Morgensvøm gør deres for, at det bliver pisket endnu mere varmt. Foreningen har 26 medlemmer. Foto: Jørgen Flindt
Fire gange om ugen mødes de vandglade i foreningen Morgensvøm. Det handler om at få dagen sat godt i gang. Og sådan har det været i snart 40 år.

Børkop: Klokken er 06.30, og udenfor siler regnen ned, og den kolde blæst har meldt sin ankomst over Børkop. Det er vinter, men inde i svømmehallen er luften 28 grader, og vandet er omkring de 25 grader. Og nede i bassinet svømmes der.

I alt er der tolv personer i de 25 meter lange bassin denne morgen. Nogle crawler hurtigt derudad, andre tager den mere moderate brystsvømning. En enkelt svømmer med maven opad og ryggen nedad.

Men fælles er, at de svømmer. Her er ingen leg eller læring. Her er en halv time med svømning. Helt simpelt.

- Vi er her for at svømme, så hvis man ikke kan svømme, er vi ikke det rette sted at lære det. Vi er her for at piske vandet varmt, siger Lotte Rosgård med et smil.

Hun har morgensvømmet i tyve år, og hun er formand for foreningen Morgensvøm. Hun holder lige en pause fra de vanlige 1000 meter. Sådan i det løse. Nogle gange er det mere, andre gange mindre. Men hver eneste gang med det samme formål.

- Det er bare en god måde at starte dagen på. Man får kroppen godt i gang. Det vil simpelthen ikke være det samme, hvis det var aftensvømning. Det skal være morgen. Godt nok kan vækkeuret være en hård banan, men så kommer man over det, og når man så er hernede i svømmehallen, er det bare så lækkert. Og tro mig. Når man så er hjemme igen, så smager kaffen bare ekstra godt efter sådan en svømmetur, siger hun.

Annonce

Foreningen Morgensvøm

Foreningen Morgensvøm har 26 medlemmer. Og der er både et ønske om og plads til endnu flere medlemmer.

De kan svømme fire gange om ugen: Mandag, onsdag, torsdag og lørdag. Til hverdag kl. 6-7 og om lørdagen kl. 6:15-7.

Morgensvøm blev stiftet på Englystskolen 15. november 1981.

Medlemsskab koster 400 kr./år. Man er velkommen til at kontakte foreningen på mail: morgensvoem@gmail.com, hvis man er interesseret i at blive medlem, eller hvis man ønsker at høre nærmere om foreningen.

Bare en god start

Medlemmerne af foreningen er først og fremmest i den alder, hvor børnene er ved eller er flyttet hjemmefra. Småbørnsfamilier har som regel andre gøremål om morgenen, men for cirka 40 morgenfriske svømmere er morgensvømningen kommet ind under badedragten eller badebukserne.

Et par mænd stopper op og stiller sig ved bassinkanten hos Lotte.

- Det er bare en god måde at starte dagen på. Man får kroppen brugt på en måde, så man er helt klar til dagen, siger Jochen Branzca, der er en af de fremmødte morgensvømmere.

Socialt hygge

De tre ved bassinkanten forklarer, at Morgensvøm er en forening for det individuelle menneske. Det er ikke en holdsport. Man møder op, som det passer, og tager alt i det tempo, man nu selv ønsker. Men derfor er det nu ret socialt og hyggeligt i foreningen.

- Vi hygger socialt et par gange om året, men derudover er der godt gang i snakken efter svømmeturen. Især inde ved mændenes sauna snakkes løs. Har jeg hørt. Jeg ved det jo som sådan ikke, siger Lotte Rosgård og griner.

Imens er de andre tre kvinder og seks mænd ved at slutte deres morgensvøm. Vandet skal ikke længere piskes varmt. Ikke før næste gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Se videoen: De har været gift i 57 år - nu må Bente nøjes med at vinke til Svend Erik på hans fødselsdag

Annonce