Annonce
Gear

Morris genopstår som elektrisk retro-varevogn

Den nye elektriske Morris JE varevogn, som her er formummet, har buttede former som ophavet. Foto: Morris Commercials
Elbil-firma relancerer Morris-navnet, som får comeback i en nyfortolkning af den ikoniske og buttede J-Type-varevogn.
Annonce

Man skal høre meget, før ørerne falder af. Men de var lige ved at gøre det, da vi blev præsenteret for nedenstående nyhed.

Det hæderkronede Morris-navn genopstår nemlig. Det er den engelske investorgruppe Morris Commercial, som har købt rettighederne til navnet, og som genlancerer det sammen med en elektrisk retro-varevogn. Den er designet over den helt klassiske Morris J-Type-van med rødder tilbage til 1948.

Den nye buttede og elektriske Morris JE er designet i England og skal bygge videre på den oprindelige bils tradition for en være en charmerende varevogn. Den første model blev eksporteret til 22 lande og blev for eksempel brugt ved salgsevents eller som en is-bil.

Den nye model skal være et premium-produkt. Den skal altså henvende sig til den del af erhvervslivet, som måske satser mere på livsstilsprodukter, frem for håndværksmestre.

Der foreligger endnu ikke oplysninger om rækkevidde, elmotorstørrelse eller pris.

Annonce

Designet i England

Det er også planen at lancere en række andre elektriske Morris-modeller. Men det er uklart, om der både kommer person- og varevogne.

Med hovedkvarter i Worchestershire er bilerne designet i hjertet af England, og vi kunne på redaktionen da godt håbe på mere klassik engelsk retrodesign, hvis det altså er vellykket. Tag bare en bil som den charmerende Morris Minor-van i nyt dress. Det kunne da være oplagt.

Mens Morris Motorcars blev grundlagt i 1912, kom Morris Commercial til i 1924. Den seneste model var Austin Morris 250 JU-van, der blev produceret fra 1967 til 1974.

På Morris Commercials hjemmeside beskrives udførligt Morris’ historie, og en række modeller vises. Det er dog uklart, hvor mange navne og hvor meget model-dna Morris Commercial har rettigheder til at bygge videre på.

Annonce

Vises snart

Det er ligeledes uklart, hvem der præcist har investeret i Morris Commercial, men en udtalelse fra Dr. Qu Li, som er grundlægger af Morris Commercial, kunne antyde, at der måske også er kinesiske investorer med.

"Jeg er så stolt over, at vi er nået til dette niveau efter to års intensiv udvikling. Prototypen har været gennem intensive test på vejen, og vi er nu ved at afslutte første del af projektet med enestående resultater. Der er stadig et lille stykke vej, før vi er klar til at sætte en fuld produktion i gang, men vi glæder os til at afsløre JE i løbet af efteråret," lyder det fra Dr. Qu Li.

Annonce
Vejle

En broget uge - men vi lå nummer 1

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Møder kan være smittekilde: Sct. Norberts Skole sender to klasser hjem

Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Vejle

Idrætsefterskole corona-tester alle elever: 60 er sendt hjem

Annonce