Annonce
Jelling

Morten fik hjertestop under Hærvejsløbet: Tak fordi I reddede mit liv

Morten Møberg (til venstre) mødte i denne uge sine tre redningsmænd, efter han blev ramt af hjertestop under Hærvejsløbet tidligere på året. Foto: Anders Kynde
Under Hærvejsløbet i juni blev en cykelrytter ramt af hjertestop foran Jelling Kro. Manden fik førstehjælp og blev hentet af lægehelikopter. I denne uge var han tilbage for at møde tre af redningsmændene.
Annonce

Jelling: Som en skygge over en ellers succesfuld begivenhed blev årets udgave af Hærvejsløbet ramt af en alvorlig ulykke i Jelling.

Sammen med en gruppe cykelkammerater var Morten Møberg fra Kolding med for første gang til løbet. En arrangement, som er Danmarks største motionscykelløb med næsten 5700 deltagere.

Men debuten fik en brat afslutningen for Morten Møberg. For efter 65 kilometer på cyklen blev han ramt af et hjertestop og styrtede ved Jelling Kro.

Heldigvis var der mange mennesker i nærheden. Straks fik han hjertemassage og flere stød fra en hjertestarter, som var placeret blot 200 meter fra ulykkesstedet, indtil ambulance og lægehelikopter kom 12-15 minutter senere.

Jeg vil gerne sige jer mange tak for, at I har været med til at redde mit liv.

Morten Møberg, ramt af hjertestop under Hærvejsløbet

Annonce

Tak

Det er i dag knap tre måneder siden. For første gang er Morten Møberg og kæresten Vinca Bast tilbage på vejen foran Jelling Kro, hvor det gik galt.

Men de er ikke alene. Kent Christiansen, Johnny Larsen og Lance Luscombe er der også. Det er de, fordi de var med til at give ham førstehjælp, tilkalde ambulance og skaffe hjertestarter i de afgørende minutter, efter at han faldt sammen og var tæt på at dø.

- Jeg har fået fortalt, hvad der skete, men jeg kan ikke huske noget som helst fra dagen, så det er lidt underligt at være her igen. Men jeg vil gerne sige jer mange tak for, at I har været med til at redde mit liv, lyder det fra en bevæget Morten Møberg.

Annonce

Kan blive årets hjertereddere

Hjerteforeningen i Vejle har stået for at føre parterne sammen igen foran Jelling Kro. Foreningen har nemlig valgt at indstille de tre redningsmænd til at blive årets hjertereddere.

- Det er jo en rigtig positiv oplevelse at stå her, når vi oplever, at folk gør det, som I har gjort. På grund af en hurtig indsats har Morten ingen mén, så det er virkelig godt klaret. Det vigtigste er egentlig bare at gøre et eller andet, og det gjorde I bedste vis, siger Per Eriksen, formand for Hjerteforeningen i Vejle.

Ud af de indstillinger, der kommer til årets hjerteredder, bliver tre af dem nomineret og filmatiseret, hvorefter man kan stemme på sin favorit. Vinderen kåres til Hjertegalla i begyndelsen af 2020.

Fra højre står de tre redningsmænd, Johnny Larsen, Lance Luscombe og Kent Christiansen. De er instillet til prisen som årets hjertereddere af Hjerteforeningen i Vejle, her repræsenteret af formand Per Eriksen. Længst til venstre er det Vinca Bast og kæresten Morten Møberg, som fik hjertestop under cykelløbet. Foto: Anders Kynde
Annonce

Her skete det

 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt med: For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Vejle Boldklub For abonnenter

VB tog point mod FCK, men en anden ting er næsten vigtigere

Vejle

Bekymring breder sig på lærerværelserne: Vejle-lærere kan ikke overholde afstandskravene

Annonce