Annonce
Erhverv

Morten og Lui gør natten sikker

Det perfekte par, siger Morten Petersen om sig selv og schæferhunden Lui, der er med på alle nattevagter 365 dage om året. Foto: Carsten B. Grubach
Lille vagtselskab i Kolding patruljerer 365 dage om året.
KOLDING: Højden er 190 cm, drøjden og kampvægten siger lidt over 100 kg. Meget passende for en mand, der skal udstråle autoritet, vagtsomhed og sikkerhed.
Og når han så samtidig er ledsaget af sin seksårige schæferhund Lui, der i nødstilfælde nok skal vide, hvordan den beskytter sin herre, er Morten Petersen særdeles godt klædt på som vagtmand. Siden 1997 har han haft sit eget vagtselskab MPVagt med base på Mosevej i Kolding.
Det er gået op og ned, men nu mener 49-årige Morten Petersen at have fundet den rette størrelse på sit selskab. Han har to ansatte, og sammen dækker de Sydjylland. Selv tager han sig af Kolding og Fredericia – altid med Lui ved sin side.
– Men jeg bruger den ikke meget, for en vagthund må ikke mere end den hund, du har derhjemme. Bider den nogle, kan den risikere at blive aflivet. Men jeg ved, at der er noget, når den begynder at gø, siger Morten Petersen, der er single og betragter Lui som sit barn.

Fra VVS'er fra vagtmand

Morten Petersen lægger ikke skjul på, at et normalt familieliv ikke passer til det liv, han fører.
- At være vagtmand om natten kan sammenlignes med det liv, man har som langturschauffør, mener han.
- Enten kan man lide det, eller også holder man sig langt væk.
Han er egentlig uddannet vvs-mand, men arbejdede som vagtmand for Trekantens Vagt.
– Selskabet gik konkurs, og så blev jeg selvstændig. Vi har kun firmaer som kunder, og det kan være alt fra at gå vagt, videoovervågning, tjekke og tilkoble alarmer, lave runderinger, være en slags vicevært for hoteller og holde ro og orden i ungdomsboliger, fortæller vagtmanden, som på et tidspunkt havde omkring 40 ansatte, der dækkede Syd-og Sønderjylland og dele af Fyn.
– Men der var for meget bøvl med sygdom og alt muligt. Dengang sad jeg hjemme og styrede det hele. Men jeg ville hellere selv ud, og det fungerer fint nu. Omsætningen er ikke så stor længere, men vi tjener da penge på det. Der er rigtige tal på bundlinjen, så jeg stoppede dengang, mens legen var god.
Annonce

Store kunder og flere trusler

– Da jeg begyndte, var jeg så heldig, at flere af de små selskaber blev solgt til det daværende Dansikring, og når man ikke ville bruge det store selskab, var der jo mig, fortæller Morten Petersen og fortsætter:
- I dag er mine største konkurrenter nogle af verdens største på markedet, G4S og Securitas, men der er stadig nogle, der vælger mig, fordi de kender mig og ved, at det er mig, der tager telefonen, når de ringer. Vi har faktisk også nogle af de store kunder på markedet.
Vagtmand Petersen begynder på jobbet klokken 20 og er færdig klokken seks om morgenen.
– Og det er også i weekenden, så det er 365 dage om året, siger han med professionel stolthed i stemmen.
Han har i sine 23 år som vagtmand trods flere trusler stort set været forskånet for voldsomme episoder og kun været nervøs en enkelt gang.
– Det var, da jeg var vagtmand i Brugsen i Skovparken i Kolding, og der pludselig var 20 mand, der truede med at slå mig ihjel. Da måtte jeg ringe til politiet. Men ellers tror jeg, at jeg skaber respekt alene med min størrelse og min hund, siger Morten Petersen, der ser sig selv og Lui som det perfekte par både privat i huset på Mosevej og professionelt i MPVagt.
- En vagthund må ikke mere end den hund, du har derhjemme. Bider den nogle, kan den risikere at blive aflivet. Men jeg ved, at der er noget, når den begynder at gø, siger Morten Petersen. Foto: Carsten B. Grubach
Lui vogter om natten og sover om dagen. Her har den fundet sin plads i bagagerummet på Morten Petersens vagtbil. Foto. Carsten B. Grubach
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce