x
Annonce
Trekantområdet

Mortens hest deltager i kæmpestor hingstekåring: - Heste er en besættelse

Morten Kappel Petersen satte engang hesten, som skal til unghestechampionatet, til salg på en eliteauktion, men da buddet ikke var højt nok, købte han den selv tilbage for 180.000 kroner. Foto: Søren Gylling
Til marts deltager Morten Kappel Petersen og en af hans heste i Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, som er en af Europas største kåringer. Den 38-årige driver stutteri lige uden for Stepping og glæder sig til at være med i årets største hestefest.

Christiansfeld: Årets begivenhed for hestetosser nærmer sig.Fra 5. til 8. marts er der Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, som er en af Europas største hingstekåringer.

- Det er årets helt store hestefest og et kæmpe udstillingsvindue til hele verden af både avl og af rytteres kunnen. Det er det, alle hestetosser går og glæder sig til, siger Morten Kappel Petersen.

Den 38-årige, der driver et stutteri på Kolstrup Landevej lige uden for Stepping, skal selv deltage i hingstekåringen med to heste. Den ene skal med i selve kåringen, mens den anden skal ride unghestechampionatet, som er en ridekonkurrence for ungheste på fem år. Morten Kappel Petersen har haft sine heste med til kåringerne før, men det er første gang, at en af hans heste skal være med i ridekonkurrencen.

- Jeg glæder mig helt vildt. Den ligger nummer seks på ranglisten ud af 50. Det er en skidegod hest. Jeg tror, den har den højeste eller næsthøjeste galop-karakter, siger Morten Kappel Petersen, der dog ikke forventer at vinde.

- Jeg vinder ikke. Det tror jeg ikke. Men jeg vil gerne gøre det godt, og det tror jeg også, jeg kommer til. Men det er svært at vinde. Jeg håber, jeg kan holde sjettepladsen eller måske gøre det lidt bedre, siger han.

Annonce

Hingstekåring 2020

  • Det er i år 40 år siden, avlsforbundet Dansk Varmblod første gang afviklede et arrangement med hingste i centrum i MCH Messecenter Herning. Nu tages samtlige messehaller inklusiv Jyske Bank Boxen i anvendelse, når knap 800 heste og ryttere fra store dele af Europa mødes i Herning.
  • Hingstekåringen byder på spændende oplevelser, som omfatter hingstekåring, unghestechampionat, internationalt spring- og dressurstævne, to spektakulære gallashows, ride-clinics og en specialudstilling med 300 stande.
  • Sidste år blev Dansk Varmblods hingstekåring besøgt af 67.000 tilskuere.
  • I år er 800 heste med fra mere end 20 nationer.

Bidt af en gal hest

De seneste 16 år har Morten Kappel Petersen drevet stutteri på slægtsgården på Kolstrup Landevej, som han overtog som 22-årig uden at vide noget som helst om at drive sådan en forretning. Det, han til gengæld vidste noget om, var heste. Han har redet, siden han var syv, og for ham findes der ikke noget bedre.

- Jeg er bidt af en gal hest. Det er en sygdom, der ikke fortager sig. En besættelse. Jeg rider ikke, fordi det er mit arbejde, jeg rider, fordi jeg ikke kan lade være. Det er næsten umuligt at gå i stalden uden at blive glad, siger Morten Kappel Petersen.

Han nyder også at se, hvordan hestene udvikler sig.

- Det er en glæde at gå ud hver dag og mærke, at hesten bliver bedre. Bare fra efteråret til nu har den, jeg skal have med til unghestechampionatet, ændret sig. Gangartsmæssigt, dens udholdenhed. Det er ikke altid, den hest med mest talent, der vinder. Det kræver, at hesten er arbejdsvillig og vil samarbejde. Lige som med mennesker, siger Morten Kappel Petersen.

For ham er det en stor luksus at kunne kombinere sin hobby med sit job.

- Det er en gave at have noget, som man virkelig elsker. Selvom jeg godt kan blive træt af det, er jeg altid glad, når jeg går i stalden. Jeg er bare helt åndssvag med heste. Det er så galt, at jeg vågner om natten og tænker på, hvordan jeg skal ride dagen efter.

Hesten, som skal være med i unghestechampionatet, har det mundrette navn Kamars Express Noir Hit. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce