Annonce
Hedensted

Motordrøn og rygmærker i Glud: Bike-meet er byens nye byfest

I løbet af dagen kunne publikum stemme på den flotteste motorcykel, knallert eller veteranbil. Og der var mange anderledes og kunstfærdige køretøjer at vælge imellem. Foto: Søren E. Alwan.
For tredje år i træk var der pinselørdag bike-meet i Glud. I år blev det større end nogensinde med op mod 500 motorcykler, en række andre køretøjer og 3000 besøgende.

Glud: Den karakteristiske motorcykellyd hakker sig upåvirket forbi brugsuddeler Benny Michl, der forsøger at byde velkommen til Glud Bike Meet.

Det er pinselørdag, klokken er godt og vel 10, og det er ikke så længe siden, at 200 motorcykler i kortege er kørt ind på sportspladsen i Glud. Endnu flere motorcykler og alverdens andre køretøjer bliver i en lind strøm ved med at rulle ind på pladsen.

- Kortegen tog lang tid at filme, men hold nu k... hvor var det fedt, lyder det begejstret fra Benny Michl, der selv er bidt af en gal motorcykel og forventer at op mod 500 mc'er i løbet af dagen vil blive at se på sportspladsen og brugsens aktivitetsplads, hvor mc-træffet finder sted.

Kortegen tog lang tid at filme, men hold nu k... hvor var det fedt.

Benny Michl

For hele familien

Mængden af rygmærker, tatoveringer og læderveste er betragtelig, men i takt med at solen finder sin vej gennem skyerne, bliver der også flere og flere barnevogne, løbecykler og popcorns-bægere at se på pladsen.

For selvom dagen står i bikernes tegn, er tanken også, at det skal være en familiedag for hele byen. En dag for fællesskabet og foreningslivet, og så gør det jo heller ikke noget, at der kommer nogle udefra, der måske kan få øjnene op for alt det, som Glud kan tilbyde.

- Hvis man holder en byfest, sidder der måske et par hundrede i et telt, men når man inviterer bikere til at komme, sker der noget. Det første år troede vi, vi skulle være et par hundrede, men der kom 1000. Sidste år var vi 2000 og i år forventer vi altså 3000, fortæller Benny Michl.

Annonce

Overskud til foreningslivet

Også for mc-entusiasterne er dagen en stor begivenhed.

- Til andre mc-træf er det kun motorcykler, men her er der også alt mulig andet, andre køretøjer og aktiviteter for familien. Mange tror, at bikermiljøet handler om at drikke øl og slås, men sådan er det slet ikke. Det er frihed, fællesskab og hygge, fortæller vicepresident Kjeld Nielsen i mc-klubben Lonely Wolf's fra Ølsted.

Klubben er sammen med brugsens bestyrelse og den lokale idrætsforening- Sportssammenslutning Skjold med til at arrangere dagen. Deltagermæssigt måler den sig med muslingefesten i nabobyen Snaptun, der i parantes bemærket, er det nærmeste Glud de senere år er kommet en byfest.

Til Glud Bike Meet står idrætsforeningen bl.a. for salg af øl og pølser, og mc-klubben for fællestur og for at invitere bikere fra nær og fjern. Overskuddet går til idrætsforeningen, mens Dagli' Brugsen Glud-Nørby håber eventet bidrager til branding af butikken.

- Der er jo masser af dagligvarer-forretninger, men kun få som vores, konstaterer brugsuddeleren, inden han igen for travlt med at hilse på venner og bekendte, løse de sidste praktiske detaljer og begejstret studere de mange tohjulede, der defilerer ind på pladsen.

Til Bike-meet sidste år vandt 9-årige Martin Skøtte Mortensen fra Glud en mini el-motorcykel. Den skulle selvfølgelig også med til motorcykelfesten i år. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce