Annonce
Sport

Se målet: Mucollis kongemål sikrede FC Fredericia point i chanceorgie mod topholdet

Mikkel Knudsen spillede en fremragende kamp, da FC Fredericia fik 1-1 mod Viborg. Foto: Ludvig Dittmann
FC Fredericia spillede godt i en underholdende affære mod topholdet Viborg. Opgøret endte 1-1.
Annonce

Fredericia: FC Fredericia løftede sig fredag aften efter 3-1-nederlaget i Esbjerg og fik 1-1 mod topholdet Viborg. Opgøret var helt lige og dybt underholdende.

Viborg havde inden kampen vundet otte af 10 kampe og stod noteret for to uafgjorte - altså havde gæsterne ikke tabt en eneste kamp i sæsonen.

Fra første færd var det klart, at hjemmeholdet denne gang kom med mere pondus. Opgøret var lige, og begge hold spillede med fart og friskhed. FC Fredericia var det første mandskab til at nyde godt af det gode spil, da Kristian Kirkegaard efter 11 minutter kom til et hovedstødsforsøg tæt under mål.

Men kreatøren har sine forcer ved jorden, ikke i luften, og han sendte bolden lige i favnen på målmanden fra en ellers god position.

Se Mucollis missil:

En af grundene til, at Viborg er på førstepladsen i 1. division, er klubbens kvalitet i begge felter. Efter 22 minutter blev denne kvalitet for meget for FC Fredericias bagkæde, da Frederik Brandhofs smukke indlæg sad præcist i panden på enorme Sebastian Grønning. Han kunne fra en position i det lille felt sende bolden i græstæppet og hårdt i mål.

Gæsternes føringsmål virkede som isvand i ansigtet på et ellers velspillende FC Fredericia-mandskab, og 10 hårde minutter med Viborg-dominans fulgte.

FC Fredericia-træner Michael Hansen var rasende på sidelinjen, og hans stemme gjaldede, så vinduerne dirrede på Monjasa Park.

De hårde ord hjalp, for FC Fredericia kom ud af sin midlertidige slummer og spillede bedre. Det gav flere lige ved og næsten situationer, hvor hjemmeholdet var tæt på. Eksempelvis manglede Justin Shaibu en halv skostørrelse, da han heroisk kastede sig frem mod et hårdt indlæg fra Mikkel Knudsen.

Han ramte det akkurat ikke.

Viborg virkede tilfreds med resultatet og stillede sig tilbage. Men gæsterne kom alligevel frem til lidt. Frederik Brandhof var lige ved at score, da en høj bold faldt ned i feltet til ham. Han klappede resolut til den, men blev blokeret.

Og sådan gik holdene til pause: Med en snæver 1-0-føring til gæsterne.

Annonce

Smuk udligning

Kampbilledet fortsatte med FC Fredericia på bolden og et Viborg-mandskab, der passede på sig selv.  Christian Sørensen, som engang slog sine folder i FC Fredericia, er en habil dødboldskytte, og han var tæt på et kongemål, da hans hårde, drejende træf tog undersiden af overliggeren. Returen sprang tilbage i spil, men en af Viborgs spillere ragede kastanjerne ud af ilden for FC Fredericia ved at stå i vejen for en scoring på stregen.

Under et minut senere var det FC Fredericias tur til at ramme stolpen, da et indlæg landede ved Kristian Kirkegaard. Han sparkede til bolden, men bolden tog stangen og gik forbi kassen.

Det lugtede af mål, og målet kom. Agon Mucolli havde haft en svær kamp, men det fortonede sig, da han udlignede til 1-1.

Fra en position et par meter udenfor feltet, sparkede han med højre, så bolden sejlede smukt i kassen uden chance for Viborgs målmand. En smuk udligning af den lille troldmand.

Med udligningen var FC Fredericia for alvor med igen, kampen balancerede på en knivsæg, men hjemmeholdet var i teten, og Christian Tue Jensen burde have fået mere ud af en god pasning fra Nicolaj Ritter. Han hamrede bolden en kilometer over mål fra en gunstig position i feltet. Kort efter måtte FC Fredericias målmand, Elias Olafsson, redde et hårdt drøn fra Viborgs Christian Sørensen.

Annonce

Hektisk slutfase

Kampen var hektisk, og det var noget af en bet for FC Fredericia, at Nicolaj Ritter måtte udgå med noget, der lignede en grim skade, da han humpende forlod banen.

Opgøret var helt vildt i slutminutterne, og begge mandskaber havde gode tilbud. Elias Olafsson reddede et hårdt hug fra Frederik Brandhof, og Agon Mucolli var tæt på endnu en god kasse, men fandt sidenettet fra en spids vinkel.

Kampen forblev underholdende til sidste sekund, hvilket en skudstatistik på 15-14 vidner om. Men der faldt ikke flere mål. FC Fredericia hentede et stort point mod topholdet.

Med det ene point er FC Fredericia på en delt tredjeplads. Der er syv point op til Viborg på førstepladsen og ét op til Silkeborg på andenpladsen. Silkeborg spiller søndag mod HB Køge.

FC Fredericia-Viborg FF 1-1 (0-1)

1. division

Mål: 0-1 Sebastian Grønning (22.), 1-1 Agon Mucolli (63.).

FC Fredericia (4-2-3-1): Elias Olafsson - Mikkel Knudsen, Erik Nissen, Tobias Anker, Nicolaj Ritter (Mathias Johannsen 75.) - Christian Ege Nielsen, Alexander Jensen (Mathias Gertsen 64.) - Christian Tue Jensen, Kristian Kirkegaard (Dennis Høegh 88.), Agon Mucolli - Justin Shaibu (Uzo 88.).

Viborg FF (4-4-1-1): Patrik Gunnarson - Frans Dhia Putros (Alexander Fischer 80.), Mads Lauritsen, Lars Kramer, Christian Sørensen - Frederik Brandhof, Jacob Bonde (Younes Bakiz 69.), Mads Aaquist (Jeeppe Grønning 69.), Magnus Kaastrup - Tobias Bech (Jeff Mensag 62.) - Sebastian Grønning.

Advarsler: Lars Kramer (15.), Nicolaj Ritter (43.), Magnus Kaastrup (55.), Jakob Bonde (62.), Frederik Brandhof (70.), Jeff Mensah (90.).

Dommer: Anders Skjødt Voergaard.

Tilskuere: Cirka 400 på Monjasa Park.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE For abonnenter

Totalt kaos på plejehjemmet: Mens deres 94-årige mor lå for døden, måtte Lone og Hanne hjælpe med at gøre rent og lave mad til hele afdelingen

Erhverv

Julefrokosten blev corona-aflyst: Personaleforening sender 160 medlemmer på restaurant i stedet

Danmark

Professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce