Annonce
Vejle

Multikunstner i Vejle: Viser byen fra nye synsvinkler

Henrik Elkjær er autodidakt multikunstner, som er nomineret til Vejle Kommunes kulturpris for sit mod til at være sin egen. skabe unik fotokunst og relefksion i "Filosofaen". Arkivfoto

Multikunstneren Henrik Elkjær er nomineret til Vejle Kommunes kulturpris for sit mod til at se byen fra nye vinkler.

Annonce

Vejle: Multikunstneren og fotografen Henrik Elkjær elsker sin by Vejle. Her er han født, herfra hans verden går. Men han har også mod til at se på Vejle fra nye vinkler, som det kan ses og oplevelse i hans dybt personlige og unikke fotokunst.

Han tør også sætte ord på sine tanker, som det er sket i "Filosofaen" i Vejle Midtpunkt, hvor han har turdet vise sig som et følsomt, reflekterende menneske.

Henrik Elkjær er nomineret til Vejle Kommunes kulturpris, der uddeles tirsdag 6. marts i Spinderihallerne i Vejle.

Den 52-årige vejlenser er autodidakt. Det følsomme sind er ofte godt skjult bag den ydre robusthed. Ingen kan se de indre dæmoner, som han ind imellem kæmper med. Han gør sig umage med livet, med at behandle andre ordentligt og være i øjenhøjde med omverdenen.

Henrik Elkjær har et vågent blik på Vejle, han ser på sin by fra nye vinkler, ser på de kendte huse og steder i byen, når han med kameraet som fortrolig ven bevæger sig gennem Vejle.

Vejle Kommunes kulturpris

Multikunstneren Henrik Elkjær er nomineret til Vejle Kommunes kulturpris. Han er en af fem nominerede, og vinderen afsløres først tirsdag 6. marts i Spinderihallerne.Henrik Elkjær er nomineret sammen med: Grafisk Værksted Vejle, musikeren Perry Stenbäck, Ungdommens Teater Vejle og Dystopia.

Billedet her er fra Henril Elkjærs udstilling i Vejle Midpunkt og Vestergade i sensommeren 2017. Arkivfoto
Annonce

Historiefortæller

Henrik Elkjærs fotokunst bæres af farver, form og lys, når han som en sand historiefortæller tager pulsen på byens liv.

Han er grænsesøgende og helt sin egen i sin billedkomposition, som han har vist på flere udstillinger gennem årene. Blandt andet i Spinderihallerne og på Vejle Kunstmuseum.

Senest udstillede han i fjor ved en stor udendørs udstilling i Vejle Midtpunkt og Vestergade, hvor ord og billeder indgik en symbiose og mødte vejlenserne lige dér, hvor de færdes i hverdagen. Og den gav enhver, der tog sig tid til at fordybe sig i ord og billeder, stof til eftertanke.

Henrik Elkjærs fotokunst og ord indgår i en fin symbiose på udstillingen, der blev vist i sensommeren 2017 i Vejle. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Vejle For abonnenter

Oprykningsfest blev sparket i gang på Lucky’s: - Lykkeligere kan man ikke være

Annonce