Annonce
Jelling

Multikunstneren julemanden ankom i miljøvenligt transportmiddel

Mens julemanden i Vejle ankom i helikopter, var transportmidlet mere miljøvenligt i Jelling. Foto: Anders Kynde
Godt 400 børn og voksne deltog i den årlige juletræstænding på Gorms Torv, hvor et moderne og klimavenligt transportmiddel var taget i brug.
Annonce

Jelling: Det er 1. december, palisaderne har fået nissehuer på, det dufter af gløgg og æbleskiver, og lyset i det store juletræ på Gorms Torv er blevet tændt.

Ja, julen er for alvor kommet til Jelling. Søndag eftermiddag blev det markeret til den traditionsrige juletræstænding på det centrale torv.

Det hele startede dog et helt andet sted, nemlig ved Østerbydammen. For det var her julemanden havde gemt sig, men med hjælp fra byens børn blev han fundet og vist hen til Gorms Torv. Denne gang på et nyt transportmiddel, idet julemandens slæde var erstattet af en af ladcyklerne fra Højagercentret med cykelentusiasten Søren Germann, der var iført rensdyrgevir, som chauffør. Også et par af plejecentrets beboere var med i ladcyklerne.

Julemanden er en spændende mand... Foto: Anders Kynde
Annonce

Julegodter til børnene

Omkring 400 børn og voksne stod klar til at tage imod julemanden. En julemand, som var i festligt humør, idet han spillede og sang til fire julesange, mens de fremmødte gik rundt om det store juletræ.

Det helt store øjeblik - i hvert fald for børnene - kom kort efter, da julemanden også viste sig fra sin gavmilde side. For han havde nemlig medbragt flere hundrede juleposer, som blev delt ud til de forventningsfyldte Jelling-børn.

Bag arrangementet stod Jelling Turist- og Handelsstandsforening, som den kommende weekend er vært for endnu et juletiltag. Det hedder Julemandens Værksted og foregår 7. og 8. december. Også her er der flere aktiviteter i børnehøjde til det kreative værksted, som finder sted på Kongernes Jelling.

Henrik Werge fra Superbrugsen serverede gløgg og æbleskiver. Foto: Anders Kynde
"Skillema-dinke-dinke-du, skillema-dinke-du," sang julemanden. Foto: Anders Kynde
Julemanden skulle både synge, spille guitar, tænde lyset i juletræet og til sidst dele juleposer ud. Foto: Anders Kynde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Vejle For abonnenter

Oprykningsfest blev sparket i gang på Lucky’s: - Lykkeligere kan man ikke være

Annonce