Annonce
Vejle

Mundbind revet væk fra apotekernes hylder i Vejle: - Det er fuldstændig vanvittigt

Mange andre lande har i længere tid anbefalet brug af mundbind. I flere er det et lovkrav. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
På få uger solgte St. Thomas Apotek 4000-5000 mundbind og apoteket forsøger i øjeblikket at få fat i flere for at have nok til sine kunder.
Annonce

Vejle: Mundbind er lige nu en særdeles eftertragtet vare. De bliver revet væk fra hylderne på Vejles apoteker.

- Det er fuldstændig vanvittigt. I øjeblikket spørger hver anden kunde efter mundbind. Det har vi aldrig oplevet før, siger Thomas Croft Buck.

Han er apoteker på St. Thomas Apotek på Nørretorv. Nogenlunde samme melding kommer fra Vejle Løve Apotek på Søndergade og Gorms Apotek i Vestergade.

I fredags skiftede Sundhedsstyrelsen spor og anbefaler nu, at danskerne tager mundbind på, når der er trængsel i den kollektive trafik. Det fik flere vejlenserne til at aflægge et af byens apoteker et besøg i weekenden, og to af butikkerne melder i skrivende stund om alt udsolgt.

Annonce

Hold øje på Facebook

Vejle Løve Apotek regner med at få en ny sending tirsdag.

- Vi løb tør lørdag morgen og opfordrer kunderne til at holde øje med vores Facebook-side, hvor vi vil skrive, når vi får dem igen, oplyser apoteker Claus Holm Slot.

På Gorms Apotek regner man med at sælge de sidste i løbet af mandag.

- De kommer løbende, og jeg forventer også, at vi får udsolgt i løbet af dagen i dag (mandag, red.). Herefter levering igen senere på ugen, fortæller apoteker Jonas Grønskov.


Det er da ærgerligt at skuffe dem. En del er jo bekymrede.

Thomas Croft Buck, apoteker


At mundbind skulle blive så eftertragtet en vare i Vejle, havde ingen forudset på St. Thomas Apotek.

Da apotekeren inden sin ferie for nyligt blev spurgt, om han ikke skulle købe varen ind i større mængder, var han tøvende.

Annonce

Ærgerligt at skuffe

Han endte alligevel med at købe 4000-5000 mundbind.

- Da jeg kom tilbage efter fjorten dage, var de solgt. Jeg var mega- overrasket, og så så jeg skriften på væggen, forklarer Thomas Croft Buck.

- Jeg har nu forsøgt at købe virkelig mange mundbind, men jeg har ikke fået dem endnu og kan ikke få et klart svar om, hvornår de kommer. Måske nogle af dem ankomer senere på ugen. Det er desværre også det svar, jeg må give vores kunder i øjeblikket, og det er da ærgerligt at skuffe dem. En del er jo bekymrede, tilføjer han.

Mange andre lande har i længere tid anbefalet brug af mundbind. I flere er det et lovkrav. For eksempel i Tyskland, hvor man skal bære et klæde for munden i den kollektive trafik samt i butikker og på caféer og restauranter, når man ikke sidder ved et bord.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Musikgudstjeneste i Vor Frelsers Kirke

Erhverv For abonnenter

Egtved Brugs, Café Kværn, Ravning Dambrug, Gadbjerg Kloakservice - og mange andre: Her er ugens regnskaber i Vejle Kommune

Vejle

Fra himmel til helvede i Nørreskoven: Pølse-grillen stod kold og forladt

Annonce