Annonce
VEJLE

Munkebjerg er ramt af flokvandring: Tvunget til at smække døren i for flere spisende gæster

Travlheden med coronaens mange udskudte fester og en kokkebranche, der er ramt af flokvandring, betyder at køkkenpersonalet på Munkebjerg Hotel er så presset, at hotellet de seneste uger har valgt at lukke for flere a la carte-bookinger til Panorama Restauranten. Mandag er der dog åbent igen. Arkivfoto: Mette Mørk
Munkebjerg Hotel har i en periode været nødt til at lukke for flere bookinger på hotellets store Panorama Restaurant. På et tidspunkt manglede hver femte kok på Munkebjerg Gruppens tre hoteller.

Vejle: - Situationen er ganske alvorlig, og starten efter corona har været turbulent.

Sådan lyder konklusionen fra den administrerende direktør for Munkebjerg Gruppen, René Aarby Sørensen, der har været tvunget til at tage et helt ekstraordinært træk for at håndtere arbejdet i køkkenet på Munkebjerg Hotel.

Her er det i disse dage ikke muligt at bestille bord på hotellets store Panorama Restaurant, med mindre man i forvejen er gæst på hotellet.

Annonce

- Vi har i et par uger været nødt til at lukke for a la carte-bookinger i restauranten, som dog har haft åbent for hotellets gæster og for de gæster, der allerede havde booket bord, fortæller René Aarby Sørensen.

Kokke vandrer efter højere løn

Lukningen af bookinger skyldes to ting:

For det første er forårets mange konfirmationer, bryllupper og andre fester skubbet til august og september på grund af corona-pandemien. Det har givet ekstraordinær travlhed.

Den anden grund er, at Munkebjerg Gruppen som alle andre i branchen er ramt på rekrutteringen af køkkenpersonale.

- Der kom en flokvandring rundt i branchen, hvor mange begyndte at skifte job, fordi de kunne få mere i løn ovre hos naboen. Det resulterede i en stor rokade, og der, hvor man ikke fik del i den, mistede man pludselig faguddannede kokke, og vi har haft ufatteligt svært ved at skaffe nye folk, fortæller René Aarby Sørensen.

Annonce

Manglede hver femte kok

Hotellets gourmetrestaurant, Treetop, har kørt som hidtil, men Panorama Restauranten åbner igen for alle bookinger fra mandag, hvor hotellet er nogenlunde tilbage ved normalen.

Men situationen har været kritisk rundt i køkkenerne hos Munkebjerg Gruppens tre hoteller i Vejle og Horsens.

- Samlet i køkkenerne på de tre hoteller er vi op mod 50 mand inklusiv både kokke, elever, souschefer og køkkenchefer, og på et tidspunkt manglede vi 10 faguddannede kokke. Men vi er snart ved at lukke hullerne via vores netværk, fortæller direktøren.

Også på et andet af Vejle-områdets store hoteller, Hotel Vejlefjord ved Stouby,  har man i perioder været tvunget til at lukke for a la carte-bookinger i spahotellets restaurant på grund af ekstraordinær travlhed og udfordringerne med at skaffe tilstrækkeligt personale.

Annonce

Har fundet nye græsgange

Den nu overståede coronakrise, som betød lange nedlukninger, hjemsendte og fyrede medarbejdere, er også en medvirkende årsag til branchens krise med at finde kvalificeret arbejdskraft.

Der er et massivt lønpres, for de, der kommer ind, ved godt, hvad de er værd.

René Aarby Sørensen, adm. direktør, Munkebjerg Gruppen

- Rigtig mange valgte under nedlukningen at opsige deres medarbejdere. Det gjorde, at den forsørgende familiefar eller mor skulle have penge i kassen og derfor måtte finde noget andet at lave. De søgte andre græsgange i industrien eller andre erhvervsgrene og befinder sig måske godt der på grund af arbejdstiderne, løn og andre ting.

- De har ikke lysten til at vende tilbage til deres fag, og branchen har mistet mange fagudlærte kokke, tjenere, receptionister og så videre, som vi har svært ved at suge op igen, siger René Aarby Sørensen.

Annonce

Fået en ordentlig over hatten

Munkebjerg Hotel har selv været nødt til at skrue op for lønnen i en tid, hvor de ansatte springer fra job til job på grund af bedre løn. Det vil i sidste ende kunne aflæses på priserne på menukortet og prisen for et værelse.

- Der er et massivt lønpres, for de, der kommer ind, ved godt, hvad de er værd. Vi er nødt til at gå med, ellers får vi ikke folk ansat, og det sker oven i, at vi økonomisk har fået en ordentlig en over hatten på grund af coronaen, siger direktøren.

Annonce

Priserne kan ikke undgå at stige

Han må samtidig konstatere, at priserne på råvarer stiger, at der er knaphed på en del varer, og at de er blevet langt dyrere at transportere.

- Prisen på både føde- og drikkevarer stiger. Fragtomkostningerne på nogle varer er tredoblet siden før coronaen, og el og fyringsolie er steget, så det er lidt en spiral, vi er havnet i. På et tidspunkt ender den regning hos os, og i sidste ende er det nok nødvendigt at sende noget af den videre til forbrugerne, hvis vi skal kunne drive virksomheden fremadrettet, konstaterer René Aarby Sørensen.

Annonce
Vejle For abonnenter

Så tæt var Vejle på Magasin - nu skal Bryggen overbevises om Posthusgrundens fortræffeligheder

Trafik og politi

Følg med her: Uheld på E45

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Dødsulykke i nat: 64-årig mand i voldsomt færdselsuheld

Erhverv For abonnenter

En måned efter fyringsrunde: Stor Vejle-virksomhed fordobler alle ansattes månedsløn - og søger nye medarbejdere

Hedensted

Alternativet har været en redning og et afbræk fra jobafprøvningshelvede: Nu stiller Mads op til byrådet

Børkop

Byrådet sagde ja til at bygge kommunens længste dige: Stor regning sendes videre til sommerhusejerne

VEJLE

Knallertkørekortet lugter ikke længere af benzin: Nu skal de unge drøne af sted på el-scootere

Navne For abonnenter

Han var Gulddreng, en hitmager med hang til guld, glimmer og modeller - men bag solbrillerne var der også bare Malte Ebert - og det tog halvandet år at vende tilbage til et liv uden stress-symptomer

Erhverv

Heste-succes: Stald Barok er rykket ind i eliten

Trafik og politi

Følg med her: Uheld på E45

Navne For abonnenter

Hanne havde en glubende appetit på livet trods uhelbredelig kræft: Ville flyve helikopter og køre racerbil en måned før sin død

Sundhed

Læger i opråb: Bliv coronatestet ved feber og hoste

Give

Forening med tusindvis af tv- og internetbrugere er blevet solgt: - Det er ikke økonomisk forsvarligt at køre videre

Vejle For abonnenter

Det kan ende med endnu en bro over Vejle Fjord, historier om dårlig hjemmepleje gør ondt, lån kan sikre byggestart på Gammelhavn - og så bliver vi klogere på sygehus-bedrageriet: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

GAMLE DAGE

Lille Niels blev kørt over på Horsensvej - og hans far fik også en tragisk død

Annonce