Annonce
Erhverv

Murermestre deler årets mentor-pris: Belønnes for arbejde med sårbare praktikanter

Kristian Kring og Jørgen Widesen Petersen på scenen i Spinderihallerne, hvor de modtog prisen som "Årets mentor" af formand for arbejdsmarkedsudvalget Anja Daugaard (LA). Det er første gang, titlen går til to personer. Foto: Mette Mørk

Murermestre Jørgen Widesen Petersen og Kristian Kring løb med titlen som årets mentor for deres arbejde med sårbare borgere.

Annonce

Vejle: - Vi gør det, fordi vi synes, det giver mening. I dag var vi for eksempel i en trælast for at hente noget materiale og der mødte vi en tidligere praktikant. Det var en gut, som var i praktik hos os i halvandet år. Det er meget længere end et normalt praktikforløb, men det var nødvendigt i hans tilfælde, og nu har han fået fast arbejde. Det er sådan noget, der giver en lyst til at fortsætte.

Sådan lød det fra murermestre Jørgen Widesen Petersen, Daugaard, og Kristian Kring, Give, da de tirsdag aften i Spinderihallerne i Vejles vestby modtog prisen som "Årets mentor".

Prisen gives til en person, der har "gjort en ekstraordinær indsats som mentor på en virksomhed", men det er første gang, i de otte år Vejle Kommune har uddelt prisen som Årets mentor, at prisen gives til to personer.

- I deler prisen, fordi I ofte er ude på opgaver sammen, og på den måde tager I også et fælles ansvar for de praktikanter, I har med at gøre. I begrundelsen for jeres nominering står blandt andet: Jørgen og Kristian er gennemført ordentlige mennesker. Både i arbejdet som murere og i måden at behandle mennesker på. Med et smil på læben gør I, hvad I kan for at motivere praktikanten, og I gør det ved at inkludere praktikanten og få ham eller hende til at være en del af holdet, lød det fra formanden for arbejdsmarkedsudvalget, Anja Daugaard (LA), ved prisoverrækkelsen.

Fem finalister til mentor-pris

Udover Jørgen Widesen Petersen og Kristian Kring, der vandt prisen som "Årets mentor", var yderligere fire kandidater i spil: Ariane Scheibner, Storgaard Delikatesser i Bredballe, Hanne Storm-Stender, Hjertebageriet, Vejle, Karina Schou, Skærup Zoo, og Søren Lindbjerg, DR P4 Trekanten.

Annonce

Henter og bringer praktikanterne

De to murermestre, der har hvert sit firma, men som ofte er ude på de samme opgaver, har i syv år taget imod, når Jobcenter Vejle har haft behov for at sende sårbare borgere i virksomhedspraktik.

For de to selvstændige betyder det blandt andet, at de henter og bringer praktikanterne fra bopælen og til arbejdspladsen.

- Det er nødvendigt, for nogle af vores praktikanter har problemer med at komme op og ud af døren om morgenen. Så henter vi dem, og det er nu engang rarere at sætte sig ind i en varm bil fremfor at skulle med bussen eller cykle. Alt i alt har vi haft 10-15 praktikanter igennem et forløb hos os, og det har i langt de fleste tilfælde været en positiv oplevelse. Det giver mening for os, og det er rart at få at vide, at det også giver mening for praktikanterne, fortalte de to murermestre, der udover titlen modtog en check på 5000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce