Annonce
Hedensted

Murersjak fra Uldum takker af: Søren og Egon har arbejdet tæt sammen i 30 år

Søren Kristoffersen (t.v.) og Egon Jensen har arbejdet i samme murersjak hos Uldum Huse i cirka 30 år, men fredag 11. september er det slut, idet de begge to går på efterløn. Avisen nåede at fotografere dem i arbejdstøjet i forbindelse med deres sidste opgave for Uldum Huse - en om- og tilbygning af et hus på Korsdalsvej i Vejle. Foto: Mads Dalegaard
De har gået op og ned ad hinanden i cirka 30 år som murersvende i Uldum Huse A/S, men fredag 11. september er det slut. De har timet deres efterløn således, at de stopper på præcis den samme dag efter tre årtiers tæt samarbejde i det samme murersjak.
Annonce

Uldum: Egon Jensen og Søren Kristoffersen fra Uldum kender hinanden rigtig godt. Ikke alene er de en del af den samme vennekreds i Uldum og omegn, men de har også gået op og ned ad hinanden i 30 år i samme firma, Uldum Huse A/S.

De blev ansat af firmaets stifter Jørgen Kr. Jørgensen tilbage i 1984, og den kvikke læser kan sikkert ret hurtigt regne ud, at det giver mere end 30 år i samme firma, men her vil journalisten skynde sig at tilføje, at Egon Jensen var væk fra Uldum Huse i seks år fra 1986 til 1992. Men siden 1992 har de uden afbrydelser af nogen art været en del af det samme murersjak i Uldum Huse, der bygger cirka 40 fuldmurede huse om året.

Annonce

Har aldrig været uden job

- Ja, vi har ikke engang været vinterfyret, og finanskrisen kom vi da også igennem uden at behøve at stille os i dagpengekøen. Uldum Huse har bare virkelig været en god og stabil arbejdsplads i alle årene, siger Søren Kristoffersen, som faktisk har en historik med Uldum Huse, som går endnu flere år tilbage i tiden end 1984.

- Mens jeg var i lære i 1976 i et andet firma, arbejdede vi faktisk en del for Jørgen Kristian Jørgensen, og da jeg så blev udlært, var jeg faktisk ansat hos ham et par år. Så var jeg væk i fire år og vendte så tilbage i 1984, hvor Egon så også dukkede op, siger Søren Kristoffersen.

Her kendte de faktisk lidt til hinanden i forvejen, idet de i 1982 begge to var med til at bygge gymnasiet i Horsens.

Annonce

De første murere i firmaet

- Da vi startede i Uldum Huse i 1984, var vi de første murere i firmaet. Det havde jo udelukkende været et tømrerfirma frem til det tidspunkt. Jørgen måtte derfor skynde sig ud og finde nogle murerbaljer til os, så det startede virkelig i det små med murer-delen i firmaet, fortæller 63-årige Egon Jensen.


Man kommer da til at savne vores daglige snakke om alt muligt fra dagligdags ting til politik og sport. Vi går begge to op i fodbold. Jeg er Horsens-mand, mens Egon er VB'er.

Søren Kristoffersen


Makkeren Søren er lidt yngre, men ikke ret meget. Han fylder 63 år søndag 13. september. Og nu er det så slut med at gå på arbejde for dem begge to.

Annonce

Kommer stadig til at ses

- Det bliver da lidt mærkeligt, for vi stopper jo begge to fra den ene dag til den anden for at gå på efterløn - eller de sørgelige rester af den. Man kommer da til at savne vores daglige snakke om alt muligt fra dagligdags ting til politik og sport. Vi går begge to op i fodbold. Jeg er Horsens-mand, mens Egon er VB'er. Det er der kommet meget godmodigt drilleri ud af gennem årene i forhold til, hvem der nu måtte have håneretten, siger Søren Kristoffersen, der dog har svært ved at tage rivaliseringen seriøst, eftersom Vejle jo som oftest befinder sig en række under Horsens.

Søren og Egon's murersjak hos Uldum Huse hørte til i den stabile ende af skalaen. Det talte for få år siden nemlig også en tredje murer, som nåede at være ligeså længe i firmaet som de to makkere, der nu har valgt at gå på efterløn efter sammenlagt 30 år i firmaet. Foto: Mads Dalegaard

- Men vi mødes jo også privat og har blandt andet været til festivaller sammen, så vi stopper jo ikke med at se hinanden, selv om vi stopper med at arbejde sammen, siger Egon Jensen, der satser stærkt på at vinde håneretten tilbage, idet AC Horsens og nyoprykkede Vejle Boldklub atter skal dyste mod hinanden i den nye Superliga-sæson.

Annonce

Vil dyrke sport, fiskeri og se familien

Søren og hans kone har børn og børnebørn i København, og dem håber de at få tid til at se noget mere til, mens han også får mere tid til fiskeri og tennis.

- Ja, vi skal jo holde os i gang. Mange års fysisk hårdt murerarbejde har da sat sig i kroppen. Jeg har en skulder, der ikke er helt god, men jeg er dog i en forfatning, hvor jeg stadigvæk kan både cykle og spille tennis og badminton, siger Egon, der sammen med sin kone har tre børn, men ingen børnebørn endnu.


Ja, vi skal jo holde os i gang. Mange års fysisk hårdt murerarbejde har da sat sig i kroppen. Jeg har en skulder, der ikke er helt god, men jeg er dog i en forfatning, hvor jeg stadigvæk kan både cykle og spille tennis og badminton.

Egon Jensen, murersvend hos Uldum Huse A/S i 30 år


Begge to ryster på hovedet, idet de skal forholde sig til en pensionsalder, hvor man først kan gå på pension som 70-årig.

- Det er en fuldstændig vanvittig tanke. Det er der næppe ret mange murere, der vil kunne holde til, siger de begge to.

Makkerparrets afsked med arbejdslivet blev markeret ved en reception hos Uldum Huse i Uldum fredag 11. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Give For abonnenter

Præsten skiftede Ringive ud med Los Angeles: - Der er meget, Biden skal reparere

Kultur

Street Art-festival vender tilbage

Annonce