Annonce
Trekantområdet

Museer genåbner i næste uge: - Vi er rigtig glade for, at det er nu

Nanna Ebert, konstitueret direktør på Koldinghus, har allerede sat dato på, hvonår man åbner den kommende udstillnig med værker af Jim Lyngvild, og nu kan hun også forberede, at museet kan åbne for publikum i næste uge. Arkivfoto: Søren Gylling
Koldinghus og Trapholt får travlt bag kullisen, for de næste dage skal man gøre klar til, at gæsterne atter må komme indenfor efter flere ugers lukning.
Annonce

Kolding: Oprindeligt var det hensigten, at Koldinghus, Trapholt og landets øvrige museer måtte genåbne den 8. juni, men nu har regeringen meldt ud, at museerne kan åbne allerede nu. Det har blandt andre Kunstmuseet Aros og Louisiana valgt at gøre. I Kolding venter de to store museer dog til tirsdag den 26. maj, før gæsterne igen kan besøge udstillingerne.

- Det tog en halv time at lukke ned, men hvis man spørger rundt omkring, så lyder vurderingen de fleste steder, at det tager tre-fire arbejdsdage at genåbne, hvis man har haft folk hjemme på lønkompensation og alt lukket ned, siger Nanna Ebert, der er konstitueret direktør på Koldinghus.

På slottet har man valgt at sende så mange folk som muligt hjem på lønkompensation, mens museet har holdt lukket, og det er en vigtig forklaring på, at det tager nogle dage, før man er helt oppe i gear igen, forklarer Nanna Ebert.

- Vi trækker lige vejret for at sikre, at personalet er tilbage, og at alle er sat ind i de forholdsregler, som kommer til at gælde på museet. Det er helt afgørende for os, at både gæster og medarbejdere føler sig trygge ved hele situationen, siger hun.

Det tog en halv time at lukke ned, men hvis man spørger rundt omkring, så lyder vurderingen de fleste steder, at det tager tre-fire arbejdsdage at genåbne, hvis man har haft folk hjemme på lønkompensation og alt lukket ned.

Nanna Ebert, konstitueret direktør på Koldinghus.

Annonce

En stor skude

Derfor går der nogle dage, hvor man blandt andet skal sikre skiltningen på slottet, alt skal gøres rent før åbningen, og så skal personalet lære en masse instrukser, der vil være nødvendige, så længe landet stadig er plaget af coronavirus.

- Det er en stor skude, så der er mange ting at tage højde for. Bare som eksempel har vi bestilt et trafikreguleringslys fra Canada, som skal sikrer, at fok ikke støder ind i hinanden på vej op og ned ad trapperne til Kæmpetårnet. Det kommer på tirsdag, siger Nanna Ebert.

Annonce

God tid

Forleden meldte Koldinghus ud, at man den 12. juni åbner årets store satsning, som udstillingen "Kongerækken med Jim Lyngvild". Med museets åbning i næste uge får de ansatte god til at sætte sig ind i, hvordan slottet fungerer, inden gæsterne begynder at strømme til udstillingen.

- Vi er glade for, at det er nu, vi får lov at åbne. Nu har vi haft et stykket tid, hvor kun slotsgården og butikken har holdt åbent, så tager vi et trin op og åbner hele slottet, og så har vi alle rutinerne på plads, når vi kan åbne udstillingen, siger Nanna Ebert.

Annonce

Afstandsmærkning

Også Trapholt genåbner på tirsdag den 26. maj. På hjemmesiden har museet beskrevet de retningslinjer, som kommer til at gælde, når gæsterne kommer.

Det gælder blandt andet, at der vil være afstandsmærkning og ekstra høj hygiejne ved kontaktpunkter, generel ekstra rengøring, og så sikrer Trapholt, at der gennem åbningstiden vil være fuld kontrol over antallet af gæster på et hvilket som helst tidspunkt, så man kan sikre, at besøgstallet ikke overstiger de gældende anbefalinger, der er givet fra sundhedsmyndighederne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce