Annonce
Børkop

Museum fylder rundt: Det startede før det sluttede

Museet Kellers Minde fylder 30 år. Foto: Vejle Kommune
Kellers Minde fylder 30 år. Museet markerer det med åbent hus på lørdag.
Annonce

Brejning: Det startede egentligt før det sådan helt sluttede. Mens Kellers Institutionerne var på vej til helt at lukke ned som institution, begyndte nogle ansatte at indsamle vidnesbyrd fra den tid, der var ved at slutte.

Derfor kan Kellers Minde markere, at den fylder 30 år, mens det er 29 år siden, at institutionen helt blev nedlagt.

- Det var godt og fremsynet tænkt. Man var begyndt at udflytte, men der var mange effekter tilbage, og de blev gemt til eftertiden, så historien kan fortælles, siger Jens Eskildsen, der er formand for Kellers Minde.

Siden dengang er meget sket. I dag er det Vejle Kommunens handicapafdeling, der har det overordnede ansvar på museet. Og det museum, der dengang fik til huse i Møllehuset ved det tidligere mandshjem, har nu til huse i større lokaler i det tidligere sygehus.

- Museet har det godt. Der er cirka 1600 gæster om rådet, og det er et flot og meget passende antal. Vi er frivillige, og det skal passe med, hvad vi kan klare at følge med til, siger han.

Det er rigtigt godt, at de dengang tænkte så fremsynet

Jens Eskildsen, formand for Kellers Minde

Annonce

Åbent hus lørdag

Der er nye tider på vej til museet. Elever fra Fredericia Kommune har været forbi og lave et projekt om, hvordan museet kan gøres mere interessant. Også for ungdommen.

- Det var rigtig gode ting, de bød ind med, og deriblandt var der et forslag om, at vi skal digitalisere mere. Det er en super god idé, for så kan vi få historierne indtalt, og så kan man lytte til dem, når man går rundt her. Det er vi ved at søge om penge til, siger Jens Eskildsen.

Først skal de 30 år dog markeres. Det sker lørdag 1. juni, hvor der er åbent hus. Det er der fra klokken 13 til 16. Der er fri entré, og der er guidede ture klokken 13.30 og 14.45.

Poul Duedal, der er historiker og forfatter til bogen ”Billeder fra en anden verden – De Kellerske Anstalters historie” (opdateret version), kommer også forbi. Han signerer bøger fra klokken 13 til 14.30.

Kellers Minde har til huse på adressen H. O. Wildenskovsvej 10 i Brejning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Ny meningsmåling ryster posen i byrådet: Hver tredje vælger vil forlade V

Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Annonce