Annonce
Kultur

Museum må åbne butik men ikke udstilling eller toiletter

Der er weekendåbnet i museumsbutikken i Kongernes Jelling, men det er også absolut det eneste, der må åbne i øjeblikket i henhold til de aktuelle coronarestriktioner. Arkivfoto: Anders Kynde

Jelling: Længe har Kongernes Jelling ventet på at få lov til at åbne igen.

Museet har under coronanedlukningen forsøgt sig med konceptet Haralds Hotline, hvor man kan ringe op til en guide, mens man går rundt i monumentområdet. For børnefamilier har der været aktiviteten Blåtands Runejagt at prøve kræfter med.

Indgangsdørene til Kongernes Jelling har dog i hele perioden været låst. Men det laves der om på snart. For museumspersonalet kan nu endelig finde nøglerne frem og åbne dørene igen, efter at restriktionerne er blevet lempet en smule. Men også kun en smule, da det er langt fra hele museumsbygningen, der må opleves af gæsterne.

- Siden nedlukningen i december har vi ventet, og nu er vi klar. Vi har fået mulighed for at åbne museumsbutikken, og det gør vi fra lørdag 6. marts og foreløbig i weekenderne i marts. Det er den lille mulighed, vi har for at møde gæster igen, fortæller museumschef Morten Teilmann-Jørgensen og tilføjer, at der også tilbydes rundvisninger i monumentområdet i grupper på maksimalt fem personer.

Dermed må udstillingen endnu ikke åbne, ligesom det heller ikke er tilladt for gæsterne at bruge toiletterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Bytte-bytte-bygrund: Borgmester gør klar til at afgive en pæn bid af Sønderbrogade

Navne For abonnenter

Sanne har været bagerjomfru i 25 år: Uden hende var butikken ikke den samme

Annonce