Annonce
Kultur

Museum står nu uden leder: - Der er virkelig blevet trukket et hårdt læs

Hjortsvang Museum har siden maj stået uden daglig leder. Arkivfoto
Lederen af Hjortsvang Museum Benno Kristensen har de seneste syv måneder været sygemeldt og stopper officielt 31. marts næste år.
Annonce

Hjortsvang: Det har været en særdeles travl sæson for bestyrelsen og de frivillige på Hjortsvang Museum. I maj blev museets eneste ansatte Benno Kristensen sygemeldt, og det har ikke været muligt at få bevilliget en vikar til at dække samtlige timer.

Det fortæller bestyrelsesformand Jette Heller.

- Vi havde omkring tre uger i august, hvor vi fik hjælp 24 timer om ugen, og siden 1. oktober har vi fået lov til at ansætte en person 64 timer om måneden. Resten af arbejdet er klaret af bestyrelsen og frivillige, så der er virkelig blevet trukket et hårdt læs, lyder det fra Jette Heller.

Hjortsvang Museum er en selvejende institution, der drives af en støtteforening med løn- og driftstilskud fra Hedensted Kommune. Set i lyset af den aktuelle situation har Hedensted Kommune valgt at tage hele organiseringen af museumsområdet op til debat. Det omfatter udover Hjortsvang Museum også Uldum Mølle, der på samme vis får drifts og løntilskud til én medarbejder, samt det statsanerkendte Glud Museum.

Derudover er der andre private samlinger i kommunen såsom Ferguson Museum, der ikke modtager økonomisk støtte fra Hedensted Kommune og Juelsminde Havnemuseum, der modtager et lille driftstilskud, men drives på frivillig basis.

I følge Jette Heller er det nødvendigt med en fuldtidsstilling i Hjortsvang.

- Det er der slet ingen tvivl om. Vi har klaret skærene med nogle frivillige, der virkelig har trukket et stort læs denne gang, men det er ikke holdbart i længden. Men jeg kan også godt se, at det kan være ensomt og enormt sårbart med kun én medarbejder, lyder det fra Jette Heller.

Landsbymuseet Hjortsvang Museum viser livet på landet, som det har formet sig de seneste 200 år. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce