Annonce
Kultur

Museum venter med genåbning: Til gengæld bliver det med ny udstilling om velkendt 50-års jubilar

Museumsleder på Middelfart Museum Maiken Rude Nørup fortæller, at museet ikke har været så hårdt ramt økonomisk under coronanedlukningen som andre. Arkivfoto: Jens Wognsen
Museerne har fået grønt lys til at slå dørene op for gæster. Men Middelfart Museum holder sig til sin oprindelige plan og genåbner 9. juni.
Annonce

Middelfart: Med en ny, stor udstilling på vej venter Middelfart Museum med at genåbne.

Det fortæller museumsleder Maiken Rude Nørup.

- Sidst der blev meldt ud, havde vi planlagt vores sådan, at genåbningen skulle være 9. juni, og den fastholder vi, siger hun.

Det er der flere årsager til. Dels skal museet have gjort klar med håndsprit og vejledninger, og så skal de lige have gjort museets nye sommerudstilling helt klar. En udstilling om den Ny Lillebæltsbro, der i år har 50 års jubilæum.

- Vi har lavet nye interviews med nogle af dem, der var med til at bygge broen. Vi har visninger af modeller, så man kan forstå den tekniske side af brobyggeriet, og så har vi et helt børnehjørne, hvor man kan bygge modeller, tegne og spille computerspil, og så har vi et hjørne, hvor man kan se film om broen, siger Maiken Rude Nørup.

Udstillingen kører indtil efterårsferien.

Annonce

Ramt mindre hårdt end andre

Da myndighederne gav lov til genåbning, var mange kulturinstitutioner hurtige til at slå dørene op.

Når Middelfart Museum kan have lidt is i maven, skyldes det blandt andet, at museet ikke har været så hårdt ramt økonomisk som andre. Museets udstillinger skulle først åbne i slutningen af maj, pånær Psykiatrisk Samling, der har åbent hele året.

- Derfor er det kun gæster på Psykiatrisk Samling, vi mangler. Så vi får et tab på det. Men fordi de andre afdelinger ikke efter planen skulle åbne tidligere, så lider vi ikke så meget som mange andre, siger hun.

Middelfart Museum har udstillinger på museet i Algade, i Henner Friisers Hus og på Psykiatrisk Samling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce