Annonce
Kultur

Museumsdirektør skifter job

Laura Liv Weikop begyndte som direktør for Museum Midtjylland i januar 2017 og har været med til at lancere en række nye tiltag. Foto: Museum Midtjylland
Museum Midtjyllands direktør Laura Liv Weikop skal være museumschef ved Kongernes Samling

Midtjylland: Museumsdirektør for Museum Midtjylland, Laura Liv Weikop, stopper ved udgangen af april, og tiltræder 1. maj en nyoprettet stilling som Museumschef ved Kongernes Samling, organisationen bag museerne på Koldinghus, Amalienborg og Rosenborg.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det er med meget stor beklagelse, at jeg som formand for Museum Midtjyllands styrelse har modtaget Lauras opsigelse. Samtidig vil jeg også være den første til at ønske hende et stort tillykke med det nye job - et job som hun naturligvis ikke kan sige nej til. Ja, det må vel nærmest siges at være et drømmejob indenfor museumsverdenen, lyder det fra Marianne Bjørn, der er formand for Styrelsen for Museum Midtjylland.

Laura Liv Weikop har siden sin tiltrædelse som direktør for Museum Midtjylland i januar 2017 været med til udvikle museet markant. Gennem de sidste fire år er museet blevet revitaliseret og professionaliseret - herunder med særligt fokus på udvikling af nye formidlingstiltag, udstillinger og publikumstilbud, som på få år har sikret en besøgsfremgang på 60 procent.

- Laura har sammen med museets øvrige medarbejdere knoklet på for at få Museum Midtjylland helt op i gear, udtaler Marianne Bjørn.

Hun understreger, at man i styrelsen nu må trække i arbejdstøjet for at finde en afløser til direktørposten for Museum Midtjylland.

Annonce

En drømmestilling

Som museumschef for Kongernes Samling bliver Laura Liv Weikop en del af direktionen, som også tæller kommunikationschef Nanna Ebert og museumsdirektør Thomas C. Thulstrup.

- Stillingen som museumschef på Kongernes Samling er en drømmestilling – og den åbner nogle helt nye muligheder. Så selvom det er meget vemodigt at skulle sige farvel til Museum Midtjylland og alle mine fantastiske kollegaer, frivillige og samarbejdspartnere, så glæder jeg mig helt enormt til at påbegynde den rejse og proces, jeg nu skal ud på sammen med resten af Kongernes Samling, siger Laura Liv Weikop.

Hun understreger, at der er mange nye spændende projekter i "pipelinen" på Museum Midtjylland, så hun er ikke i tvivl om, at museet fortsat vil rykke sig og vil spille en stadigt stigende rolle i lokalområdet og museumslandskabet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Bytte-bytte-bygrund: Borgmester gør klar til at afgive en pæn bid af Sønderbrogade

Navne For abonnenter

Sanne har været bagerjomfru i 25 år: Uden hende var butikken ikke den samme

Annonce