Annonce
Egtved

Museumsforening indretter ny udstilling i anledning af 100-års jubilæum

Næste år er det 100 år siden, Egtvedpigen blev fundet i Storehøj lidt udenfor Egtved. Det vil museumsforeningen gerne markere med en ny udstilling om bronzealderen, som blandt andet skal omfatte en ny 3D-model af Storehøj og området omkring. Arkivfoto: Mette Mørk
Egtved Museumsforening får snart mere plads og ønsker derfor at udbygge udstilling om Egtvedpigen og bronzealderen.
Annonce

Egtved: Næste år, 2021, er det 100 år siden, Egtvedpigen blev udgravet cirka 3500 år efter, hun i sin tid blev begravet. Det vil Egtved Museumsforening gerne være med til at markere ved at indrette en bronzealderudstilling på Højvang.

Udstillingen skal vises i stuehuset, som museumsforeningen har overtaget brugsretten til. I forvejen råder Egtved Museumsforening over de øvrige bygninger på den gamle, firlængede gård.

- Når vi her i slutningen af august får overdraget stuehuset, får vi meget mere plads til vores udstillinger, så vi kan præsentere dem pænere. Vi har i forvejen en lille udstilling om Egtvedpigen. Den vil vi gerne udbygge med nye elementer og give den bedre plads, fortæller formand for Egtved Museumsforening Hans Jørgen Ladefoged.

Den nye udstilling kommer til at tage afsæt i Egtvedpigen, men kommer også til at handle om bronzealderen. Udstillingen sker i samarbejde med VejleMuseerne.

Annonce

Nye indkøb til udstilling

I forvejen råder museumsforeningen blandt andet over modeller af huse fra bronzealderen og en kopi af Egtvedpigens dragt og de effekter, hun blev begravet med.

Men udstillingen skal efter planen blandt andet udbygges med en 3D-printet model af landskabet med gravhøjene i størrelsesforholdet 1:2000 med en fysisk størrelse på cirka 80 gange 120 centimeter. Den skal vise, hvordan Egtvedpigens Gravhøj, Storehøj, ligger placeret i forhold til Vejle Ådal og højlandet omkring.


Det bliver et stort arbejde at reorganisere alle vores udstillinger, men det bliver spændende at kunne give dem alle bedre plads og præsentere dem bedre.

Hans Jørgen Ladefoged, formand


Samtidig ønsker Egtved Museumsforening at indkøbe en kopi af Solvognen i fuld størrelse, som kan erhverves fra Nationalmuseet. Solvognen er fra samme periode som Egtvedpigen, og den skal indgå i udstillingen som illustration af bronzealderens religion i form af soldyrkelse.

For at kunne indrette den nye udstilling har Egtved Museumsforening søgt Vejle Kommune om et tilskud på 50.000 kroner, som skal anvendes til indkøb af landskabsmodellen og en kopi af Solvognen. Kultur- og idrætsudvalget valgte tirsdag at bevilge de 50.000 kroner.

Kommunens bevilling vækker stor glæde hos Hans Jørgen Ladefoged, der nu glæder sig til at indkøbe de nye genstande til udstillingen. Men inden arbejdet med at indrette den nye udstilling kan gå i gang, skal foreningen lige officielt have overdraget Højvangs stuehus.

- Det bliver et stort arbejde at reorganisere alle vores udstillinger, men det bliver spændende at kunne give dem alle bedre plads og præsentere dem bedre. Vi starter med den nye bronzealderudstilling, så vi kan have den klar i forbindelse med jubilæumsåret for fundet af Egtvedpigen næste år, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Musikgudstjeneste i Vor Frelsers Kirke

Erhverv For abonnenter

Egtved Brugs, Café Kværn, Ravning Dambrug, Gadbjerg Kloakservice - og mange andre: Her er ugens regnskaber i Vejle Kommune

Vejle

Fra himmel til helvede i Nørreskoven: Pølse-grillen stod kold og forladt

Annonce