Annonce
Give

Museumsmand skifter fæstningsby ud med kartoffelland

Museumsinspektør, Lars Froberg Mortensen, Museerne i Fredericia, er ny leder af Give-Egnens Museum og skifter fæstningsby og landsoldat ud med kartoffelmarker og midtjysk industrihistorie. Arkivfoto
Museumsinspektør Lars Froberg Mortensen ny leder af Give-Egnens Museum. Stammer selv derfra, men bliver boende i Fredericia.

Fredericia: Museumsinspektør, Lars Froberg Mortensen, Museerne i Fredericia, skal være ny leder af Give-Egnens Museum. Han begynder 1. oktober.

Lars Froberg Mortensen og fem andre fastansatte - samt en stor gruppe frivillige - får til opgave at føre det lille, statsanerkendte og statsstøttede egnsmuseum på Donneruplundvej i Give videre, efter der er stillet krav fra Kulturstyrelsen om en kraftig styrkelse af det faglige niveau og museets forskning.

Annonce

Vender hjem

Den kommende omstrukturering synes den hidtidige leder af Give-Egnens Museum - som er en selvejende institution, der også finansieres af entréer og donationer – ikke, hun er den rette til at gennemføre.

Derfor er stillingen efter Ilse Bellamys fratrædelse blevet ledig.

- Jeg er oprindelig fra Thyregod og har brugt meget tid på museet i Give. Det var en spændende udfordring, som jeg bare måtte søge, forklarer Lars Froberg Mortensen.

Han kom til Museerne i Fredericia som leder i 2014, men valgte efter fire år senere at træde et skridt tilbage og arbejde mere med sit fag som almindelig inspektør. Nu er lysten til at tage et trin op vendt tilbage. Han bliver dog boende i Fredericia.

En todelt egn

Lars Froberg Mortensen er uddannet cand.mag. i middelalderarkæologi fra Aarhus Universitet og var før jobbet i Fredericia ansat 11 år som afdelingsleder og museumsinspektør ved Strandingsmuseum St. George i Thorsminde på Vestkysten.

I fokus på Give-Egnens Museum er både hedebondens nøjsomme liv i det flade kartoffelland, som udgør den ene del af området, og stationsbyen Gives industrihistorie. Byen ligger også ved Gudenåens udspring i Tinnet Krat - op mod den mere kuperede jyske højderyg. Historier, der skal formidles og gerne føres frem til vor tid med moderne virkemidler, forklarer den nye museumsleder.

Leder af Museerne i Fredericia, Karsten Merrald Sørensen, oplyser, at det endnu er uvist, hvad der skal ske med den snart vakante stilling som museumsinspektør.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Læge har gjort det før: Opdagede tegn på kræft hos fremmed i Bilka-kø

Erhverv

Hundredvis af jakker i ny pop op-butik

Annonce