Annonce
Kultur

Musicalteater får konkurrence: Musik, dans og skuespil om verdenskendt stemme

Den verdenskendte franske sangerinde, Edith Piaf (1915-1963), skildres i ord og toner i den første musical, det semiprofessionelle Teater Malstrøm i Fredericia sætter op. Der er premiere til foråret. Foto: Wikimedia Commons
For første gang binder Teater Malstrøm an med genren og opfører stykke om Edith Piaf. Senere i 2022 kommer også afløser for populære burlesque-shows.

Fredericia: Snart kan man opleve musicaler på begge de lokale teatre og ikke kun på det professionelle Fredericia Musicalteater.

Det semiprofessionellen Teater Malstrøm har afsløret repertoiret for 2022, og i marts og april er der premiere på en musical om den franske sangerinde, Edith Piafs, liv.

Den skulle være vist sidste år, men corona kom i vejen, og i februar i år døde Malstrøms instruktør og kunstneriske leder, Michael Hansen, tilmed. Uventet og pludseligt.

Annonce

Pia Holst Jeberg, 44, Skærbæk, spiller hovedrollen, og på lørdag er der audition til andre roller, fortæller teaterleder, Martin Bach Sørensen, til Fredericia Dagblad:

- Hun var med i vores kabaret om Liva Weel og tidligere også et af vores burlesque-shows. Desuden har hun været jazzsangerinde i Californien.

Nu tør vi

- Vi har talentet og erfaringen nu til at sætte en musical op. Det bygger naturligt videre på de kabaretter og shows, vi har lavet hidtil, forklarer Martin Bach Sørensen:

- Desuden er det et godt manuskript og en fantastisk forestilling, som for nogle år siden kørte med stor succes på Aalborg Teater.

Forskellen på de musikalske kabareter, Teater Malstrøm og Michael Hansen har produceret siden etableringen i 2016, og en egentlig musical - der nu venter publikum i Det Bruunske Pakhus - er, at en musical har en gennemgående handling og egentlige replikker. Samt naturligvis dans og musik og levende sang.

Nanne Siff Rasmussen instruerer.

Annonce

Burlesque+ venter også

Edith Piaf (1915-1963) fik tilnavnet spurven.

Forestillingen på Teater Malstrøm handler den franskesangerindes opture og nedture, kærlighed, savn og sorg - skildret gennem Piafs udødelige sange og chansons.  Teater Malstrøms udgave af musicalen bygger på Pam Gems stykke om Edith Piaf fra 1978, opsat i både England og USA.

Vi har talentet og erfaringen nu til at sætte en musical op. Det bygger naturligt videre på de kabaretter og shows, vi har lavet hidtil.

Martin Bach Sørensen, leder af Teater Malstrøm

Efteråret 2022 byder på en arvtager til de populære burlesque-shows, som Teater Malstrøm også har udviklet. Det vil sige mimesang og erotiske pikanterier i henholdsvis flotte skrud og meget lidt lingeri.

- Ja, vi præsenterer "Showdown - burlesque, dance og diva", som er en slags battle eller dyst, hvor publikum selv er med til at vælge numre og sange, så forestillingerne kan blive forskellige fra aften til aften, fortæller teaterleder, Martin Bach Sørensen.

Teatrets egne, Sidsel Nygaard og Luise Lee Falslund, henholdsvis instruerer og koreograferer.

Endelig bliver jule- og familieforestillingen i Malstrøm i 2022 den elskede historie om Peter Pan.

Også klimaforestilling i 2022

"Madam Grøn fra Hirtshals" spiller i maj og juni fire-fem steder i Fredericia Kommune. Den kombinerer teater med debat med publikum og er for alle.

Det er Fredericia Kommune, der har købt forestillingen hos Teater Malstrøm for at sætte fokus på kommunens nye klimaplan.

Christina Lindbæk instruerer.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Kvinde dømt for vanrøgt af 25 heste: Dyrene var indsmurt i gødning og havde øjnene fulde af udflåd

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Husk det nu: Lørdag og søndag aften og nat er Fredericiavej spærret - lastbiler dirigeres helt udenom

VEJLE For abonnenter

Heidis bryllupsgave var en rød knallert: Mød sko-sælgeren, der elsker at få Vejle til at 'smage dansk'

Vejle

De ældres formand går af efter valgballade: 'Det er noget skrammelværk, og jeg er rigtig ked af, at det har udviklet sig på den måde'

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Alarm 112

15-årig provokerede politiet ved Eskes Bier Bar, hvor han henviste til drabet på fire betjente i 1965: - Det er imponerende, han kender sin politihistorie

Vejle For abonnenter

Så faldt hammeren: Ekskluderede medlemmer af Vejle Motorbådklub har fået deres dom - 'nu er de værste smidt ud'

Kultur For abonnenter

Tv-klumme: Ud med taberne - vi gider dem ikke på tv

Vejle

Se video fra Vejles pressede morgentrafik - så laaaang tid tager det at komme til midtbyen ad populær indfaldsvej

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Intet i statistikkerne peger på en sejr over Viborg, men derfor tror Banke og Møllenberg på det

LEDER For abonnenter

Havnefoged-chikane, eksklusion af medlemmer og en kommende retssag i Vejle Motorbådklub er dybt tragisk: Forlig jer nu, I skabhalse - vi behøver ikke mere underholdning

Navne

To Vejle-kokke kæmper om samme titel: Felix går fra at være tv-vært til at bedømme gourmet-retter med østers

Annonce