Annonce
Jelling

Musik, gak og glæde til Spotlight - se de mange billeder her

Børnehavebørnene deltog i den store og lange tigerkaravane, som begyndte med legekoncert og vimpeldans, inden karavanen fortsatte rundt på festivalpladsen. Foto: Mette Mørk

Spotlight-festivalen er på rundtur i Vejle Kommune i denne uge, og onsdag kom turen til Jelling.

Jelling: Byg ting ud af skrald, få en bid af ukendte verdener med virtual reality-briller på, eller tegne lige hvad du har lyst til på alle tilgængelige overflader, heriblandt mennesker i hvide dragter.

Kun fantasien sætter grænser til Spotlight, og det gjaldt også onsdag ved Jelling Friskole, hvor børn fra skoler og børnehaver fra hele lokalområdet fornøjede sig med de mange tilbud og aktiviteter.

At tænke ud af boksen er blandt målsætningerne for Spotlight. Et område, som Jelling-børnene virkelig var på hjemmebane i, kunne avisens udsendte konstatere.

Rundt på festivalpladsen blev de kreative sanser udfoldet, hvad enten det handlede om at bygge en swimmingpool ud af skrald, et miniinsekthotel eller være med til at finde frem til en mystisk ø.

Det var tydeligt, at de ældste elever havde været til Spotlight mange gange tidligere og var helt på hjemmebane i både Spotlightsangen og fakterne. Foto: Mette Mørk

En bid af verden

Den sædvanlige Spotlight-sang, som især de ældste kunne synge med på og lave fagter til, var med til at skyde festivalen i gang.

En festival, der i år handler om at tage en bid af verden. Det fik lokalpolitiker Morten Skovlund, der blev interviewet på scenen, til at tage et minde med en tur til Grønland.

Men en bid af verden kan være mange ting. Det bekræftede de kreative børn i stor stil til de forskellige workshops, som blandt andre studerende fra University College Lillebælt havde stået for.

Jelling var det tredje stop på Spotlight-festivalen, som mandag og tirsdag havde været i henholdsvis Give og Børkop. Torsdag går turen til Egtved, inden det slutter fredag i Vejle.

Et af de nye tiltag til Spotlight var, at børnene kunne få lov at prøve kræfter med Virtual Reality, hvor de kom på en rejse til ukendte verdener og universer. Foto: Mette Mørk
Lokalpolitiker Morten Skovlund (A) blev interviewet på scenen ved åbningen af Spotlight i Jelling. Årets tema er "En bid af verden", og derfor havde Morten medbragt et minde med fra Grønland, der er et af de steder, der har gjort stort indtryk på ham. Foto: Mette Mørk
Karavanen var akkompagneret af festlig musik og sang, hvor børnene især bidrog med rytmisk trommespil. Foto: Mette Mørk
Siden 2007 har Spotlight været afholdt for skoler og børnehaver i Vejle Kommune. Foto: Mette Mørk
I den hvide pavillion kunne børnene få lov at tegne på alt, hvad de havde lyst til - også på dem, der gik rundt i de hvide dragter. Foto: Mette Mørk
Børnene tog en bid af verden til Spotlight i Jelling. Foto: Mette Mørk
Sang og fagter hører naturligvis med til Spotlight-festivalen. Foto: Mette Mørk
Tigerkaravanen blev skudt i gang med musik og sang. Foto: Mette Mørk
Vimpeldans til Spotlight i Jelling. Foto: Mette Mørk
Spotlight er en årligt tilbagevendende kulturbegivenhed, som samler børn og unge i Vejle Kommune. Foto: Mette Mørk
Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB vandt igen - og den bedste var på midten

Annonce