Annonce
Kultur

Musik i baghaven: Elkjærs Oase kan starte en trend

Henrik Elkjær til venstre og Bjarne Rask er sammen om projekt Stedord i Henriks baghave. Foto: Mette Mørk
Koncerter mærkelige steder kan være et af den lammede kultursektors modtræk mod nedlukningen af glæder og fornøjelser.
Annonce

Vejle: Søndag 30. august kan man få en usædvanlig kulturoplevelse i Elkjærs Oase, som er en blomsterrig baghave på adressen Linnemannsgade 3B i Vejle.

Her holdes en koncert med musik og ord leveret af beatpoeten Claus Høxbroe og rapperen Stik Op samt makkerparret Beatfortælling, der består af sanger Marianne van Toornburg og storyteller Susan Ørum.

Henrik Elkjær og Bjarne Rask kalder sig selv "et par af Vejles mest vedholdende kulturpartisaner og selverklærede "poesivister", og de er gået sammen om en lyrikbåren koncert, der skal formidle deres fælles fascination af ordet - "lige fra det højtsvungne, til det lavt sungne."

Annonce

Trend på vej

Det kan blive startskuddet til en trend med arrangementer et par gange om året. Det vil ske i håndplukkede rammer, der er forskellige fra gang til gang. Det kan være steder som kirke,  autoværksted, parkeringshus, hotel og bordel.


Vi kan være lidt inspirerede af lokumskoncerterne, men vi vil gerne gøre det lidt bredere. Det skal være ret loose, sådan lidt jazzy hiphopfolkagtigt.

Henrik Elkjær og Bjarne Rask


Ilddåben på søndag mellem klokken 13 og 17 holdes på hjemmebane i Henrik Elkjærs bybaghave.

Ordet i centrum er et af stikordene til projektet, der kaldes "Stedord". Ingen af de to herrer er i bekneb for ord, når noget skal forklares. Ideen har været på vej i flere år og var oprindelig tænkt til butikken Brød & Co, som Henrik Elkjær var med i.

- Vi kan være lidt inspirerede af lokumskoncerterne, men vi vil gerne gøre det lidt bredere. Det skal være ret loose, sådan lidt jazzy hiphopfolkagtigt. Ved at holde det i usædvanlige rammer, håber vi, at både indholdet af arrangementet og publikums forventninger vil være lidt friere, siger de.

Små lokale entreprenante leverandører vil stå for mad og drikke med vægt på kvalitet.

Rammerne er perfekte til søndagens arrangement, hvor ordbåren musik skal fylde en baghave i Linnemannsgade. Foto: Mette Mørk
Annonce

50 billetter til salg

Nu er Henrik Elkjærs baghave ikke den største, og så er der coronaen, så med skyldig hensyntagen til diverse regler, vil der kun være 50 billetter til salg.

Stedord er støttet af Vejle Kommune som en del af Trekantområdets Festuge, der i år bliver til en stribe festuger i løbet af efteråret.

Også årstidens lunefulde vejr er overvejet. Bjarne Rask har det stabile tørvejr i Bygningen i baghånden til en regnvejrsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Leder i Eventyrhuset: Vi fik besked klokken 10.40. Klokken 12 var institutionen tømt for børn

Billund

Privat børnehave er lukket ned: Den britiske variant af covid-19 er konstateret i både Grindsted og Billund

Vejle Boldklub For abonnenter

Sat på spidsen: Venter der VB en ny nedtur eller en ny superligasæson?

Annonce