Annonce
Jelling

Musiker med gro-kraft: Vi savner et kulturhus

Naja Storebjerg har på tre år udviklet sit projekt Jelling Sang- og Musikakademi til et fuldtidsjob. Det er ved at vokse ud af privatens rammer. Foto: Yilmaz Polat

Naja Storebjerg har på tre år udviklet sit Jelling Sang- og Musikakademi til et fuldtidsarbejde, der er ved at gro ud af privaten på Nyvej. Men hvor skal det så være?

Jelling: Naja Storebjerg går i spænding i disse dage. Snart er hun pladeaktuel i eget navn for første gang i 10 år. 15. oktober udkommer et bundt sange, hun selv har skrevet. Hun spiller og synger også det meste selv.

- Det er en kunstnerdel, som det er vigtigt at pleje, når man skal undervise og formidle musik. Den plade behøver ikke at blive spillet i radioen, men jeg har brug for at få den ud, som milepæl med sange og musik, jeg har lavet for mig selv. Mine omgivelser har hevet i mig og spurgt til projektet. Det skulle være en plade, hvor jeg ikke måtte gå på kompromis og tænke kommercielt. Det er nok en singer-songwriterplade, men det er ikke pigemusik. Der er mere kant, siger Naja Storebjerg.

Vi savner et kulturhus, hvor man kan lave alle de ting, som foregår her i huset. Det er vildt fedt med Byens Hus. Det rummer meget, men der er ikke mere plads i det. Jelling Sang- og Musikakademi er vokset. Det fortæller mig, at der er et behov. Det er så lige med, hvordan og hvor vi skal fortsætte. Det kunne være sjovt, hvis der var noget erhverv, der ville være med. Jeg kunne godt tænke mig at kalde ind til et møde om det.

Naja Storebjerg
Om cirka fem uger er Naja Storebjerg pladeaktuel. Det er første gang i 10 år, hun udsender en plade i eget navn. Foto: Yilmaz Polat

Det daglige brød

Nu vil hun vente og se, hvordan pladen udvikler sig. Det er jo ikke dén, der er det daglige brød. Det er derimod den paraply af forskellige aktiviteter, som hun kalder Jelling Sang- og Musikakademi.

I løbet af tre år har hun opbygget det til et fuldtidsarbejde, der blandt andet indeholder undervisning i sang og klaver, ledelse af fire kor, en plads som huskunstner hos Vejle Kommunes Spotlightfestival og et samarbejde med Christine Dueholm om at tage ud og lave workshops og teambuildingkurser.

- Det har kun kunnet lade sig gøre, fordi der sidder nogle, der vil tage imod. Jeg har oplevet en fantastisk velkomst og en oprigtig interesse fra folk, der gerne vil støtte op om det lokale. Jeg nyder alsidigheden i det. Undervisningen herhjemme er fyldt op. Vi har også haft huskoncerter her med Melina Dekker og Christine Dueholm, siger Naja Storebjerg og udbryder efter en kort pause:

Annonce

Byens Hus er fyldt

- Vi savner et kulturhus, hvor man kan lave alle de ting, som foregår her i huset.

Jamen, vi har da Byens Hus, tænker man. Men baggrunden for Naja Storebjergs ord er, at hendes hjem på Nyvej er blevet et minikulturhus. Huskoncerterne er blevet til et helt lille spillested med sit eget liv. Der er plads til et publikum på 25, og den nærhed kan mange kunstnere godt lide.

- Jeg har en lokaleproblematik. Det er så lige med, hvordan og hvor vi skal fortsætte. Det kunne være sjovt, hvis der var noget erhverv, der ville være med. Jelling Sang- og Musikakademi er vokset. Det fortæller mig, at der er et behov. Huset er fyldt, og der er ting, der trænger sig på. Jeg kunne godt tænke mig at kalde ind til et møde om det. Det er vildt fedt med Byens Hus. Det rummer meget, men der er ikke mere plads i det. Jeg er kommet hertil efter Musa, (Jelling Kommunes musiske skole, red.), men jeg kunne godt tænke mig at samle kræfterne på den måde - det skal ikke være Musa igen men noget andet, siger hun.

Annonce

Kæmpescoop

PS: Den næste huskoncert er et kæmpe scoop. Hun får besøg af Perry Stenbäck og Lars Martin Myhre søndag den 16. september. Vi kender nok ikke sidstnævnte så godt, men han er ifølge Perry Stenbäck Norges mest sælgende pladekunstner i Norge. På niveau med Kim Larsen i Danmark. Arrangementet indbefatter mad fra Skovsgaards Delikatesser og tid til samtale før en times koncert.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Mystisk rød lastbil efterladt tæt ved turistattraktion: Chauffør er kørt til hjemland i nyindkøbt personbil - landbetjent føler sig magtesløs

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Drastisk smittestigning fortsætter: Vejle Kommune har landsdelens højeste smittetal

Kultur For abonnenter

Han kan ikke spille et instrument, men han har et monsterhit: Vejledreng har fået amerikansk pladekontrakt

forside

Sarah fik kram og chokolade af naboen som tak for omsorg: - Hun har passet godt på mig

Vejle

Vejles gågade indtaget af røde demonstranter: Sygeplejersker fører faglig kamp blandt tøjstativer og udsalgsvarer

Jelling For abonnenter

Uheld ramte golfklub på det værste tidspunkt: I kapløb mod tiden for at forhindre katastrofen - men så kom miraklet

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Jelling For abonnenter

Den nordjyske journalistpraktikant takker af: Sådan har jeg oplevet Jelling-egnen udefra

Vejle Boldklub

VB er millimeter fra ny forsvarsspiller

Danmark For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Kultur

Ægte irsk i Skyttehushaven: Gratis koncert med Shamrock

Navne For abonnenter

Masser af kommunale jubilæer den 1. august

Alarm 112

Drengestreger kunne være gået grueligt galt: Bål i nåleskov udviklede sig til brand

Annonce