Annonce
Vejle

Musikteater må åbne igen fra søndag - derfor kan det ikke svare sig økonomisk

Mette Kier, direktør i Vejle Musikteater, glæder sig over, at hun igen kan byde publikum velkommen i teatrets store sal. Men en forsamlingsloft på 500 betyder, at teatret ikke kan skabe overskud på forestilinger, der er ramt af forsamlingsloftet. Arkivfoto: Morten Pape
Den tvungne lukning af en række kulturtilbud ophører søndag. I Vejle Musikteater er der dog ikke udsigt til økonomisk jubel, for teatrets store sal kan ikke engang fyldes halvt.

Vejle: Det var med godt nyt til landets kulturliv, at regeringen og sundhedsmyndighederne onsdag aften igen indkaldte til pressemøde om corona-restriktionerne.

Denne gang var kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) inviteret med, og hun kunne blandt andet fortælle, at museer, biografer og teatre igen må slå dørene op for publikum fra søndag.

Hos Vejle Musikteater bliver den beslutning, som endelig skal konfirmeres i Folketinget, modtaget med lidt blandede reaktioner. For restriktionerne forsvinder ikke helt, idet det indstilles, at der højest må komme 500 ind til forestillingerne.

Annonce

- Det er positivt, at loftet bliver mere end de 350 (epidemi-udvalgets anbefaling, red.), men lander det på 500, har vi svært ved at drage nytte af det lige nu og her. Vi har før haft åbent med et loft på 500, men økonomisk kan det ikke løbe rundt, fortæller direktør i Vejle Musikteater, Mette Kier.

Stor satsning flyttet

Musikteatret skal først til at vurdere, i hvilket omfang det kan svare sig at åbne dørene, så længe der fortsat er et forsamlingsloft.

- Men vi har flere mindre arrangementer, som vi gennemfører i løbet af januar. Det er teater og nogle møder, som vi kan afvikle nu, siger Mette Kier.

Musikteatrets og foreningen Vejle Musical Teaters fælles store satsning, musicalen Cabaret, skulle være opført i januar, hvor der der var fem forestillinger på plakaten i slutningen af måneden. Men de kommer ikke til at synge "Willkommen, Bienvenu, Welcome" i år.

- Vi har flyttet Cabaret til næste år, for de kunne ikke nå at øve op til forestillingen på grund af restriktionerne, fortæller teaterdirektøren.

Annonce

Har været der før

Derfor står musikteatret heller ikke nu med en række forestillinger, som ledelsen skal vurdere, om man skal gennemføre eller aflyse i løbet af januar.

Til gengæld er der flere forestillinger og koncerter i februar, og Mette Kier mener ikke, at publikum skal være bekymrede for at gå i teatret på trods af fortsat høj smitte i samfundet.

Vi håber, at restriktionerne og begrænsningen af publikum bliver afsluttet hurtigere end tidligere, og de indikerede også i går, at det ikke vil vare så længe denne gang.

Mette Kier, direktør for Vejle Musikteater

- Vi kender situationen og havde rutinen længe sidst, hvor forsamlingsloftet også var på 500. Vi kender alt til at holde afstand, spritte af og så videre, så folk kan være helt trygge ved at komme her, siger Mette Kier.

Annonce

Håber på kort periode

Hun håber, at den kommende periode med fortsat forsamlingsloft og øvrige restriktioner bliver kort, og glæder sig over, at det også var udmeldingen og forventningen på gårsdagens pressemøde. Ikke mindst fordi der følger en stor administrativ og logistisk opgave med, hvis ikke salen må fyldes til koncerter, standup, foredrag og teater.

- Vi har en sal med plads til 1135, og sidst vi havde et forsamlingsloft på 500, havde vi en række arrangementer med en halvfyldt sal. Enten lavede vi to forestillinger, så alle alligevel kom ind. Kunne det ikke lade sig gøre, var det kun halvdelen, der kunne se forestillingen, fortæller direktøren.

Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce