Annonce
Vejle

Muteret virus: Region Syddanmark er hårdest ramt - vil teste ansatte hver uge

Odense Universitetshospital og Sygehus Lillebælt i Vejle er de to steder, hvor Region Syddanmark allerede fra denne uge vil begynde selv at genom-sekventere positive coronasmitte-prøver for at finde frem til dem, der er smittet med Cluster B.1.17. Arkivfoto: Nils Svalebøg.
Flere og hyppigere test og intensiveret smitteopsporing er de redskaber, som Region Syddanmark vil bruge for at inddæmme den engelske coronavariant B.1.1.7. Den er mest udbredt i Region Syddanmark.
Annonce

Fyn: Med virkning fra denne uge bliver ansatte med patientkontakt på Region Syddanmarks sygehuse tilbudt en test for coronasmitte en gang om ugen. Det sker for at standse spredningen af den mutation af virussen, som har fået betegnelsen Cluster B.1.1.7 - også kendt som den engelske variant.

I Statens Serum Instituts stikprøver blandt alle positive coronatest blev der i uge 1 fundet 15 prøver med den engelske variant i Region Syddanmark. Det var ni procent af stikprøverne i regionen - ugen før var antallet 5,8 procent.

- Det er bestemt tal, som vi tager alvorligt. Derfor reagerer vi også med det samme og indfører yderligere tiltag på vores sygehuse, som skal være med til at inddæmme smitten. Cluster B.1.1.7 er en særdeles smitsom variant, og vi gør alt, hvad vi kan, for at undgå smittespredning på sygehusene, siger regionens koncerndirektør, Kurt Espersen, i en pressemeddelelse.

Foruden tilbuddet om hyppigere test af medarbejdere med patientkontakt vil regionen styrke smitteopsporingen. I det øjeblik blot én person på en sygehusafdeling konstateres smittet med den engelske variant, vil en omfattende smitteopsporing gå i gang.


Cluster B.1.1.7 er en særdeles smitsom variant, og vi gør alt, hvad vi kan, for at undgå smittespredning på sygehusene.

Kurt Espersen, koncerndirektør i Region Syddanmark


Annonce

OUH og Sygehus Lillebælt skal finde variant

Koncerndirektør Kurt Espersen ser også frem til, at Region Syddanmark om muligt allerede i denne uge selv vil være i stand til at foretage den genom-sekventering, som kan afsløre, om en smittet person bærer på den engelske variant af virussen.

- Det vil gå lidt hurtigere med at få svar på, om vi har med den smitsomme engelske variant at gøre, når vi selv har mulighed for at foretage analyserne. Det giver os mulighed for at følge udviklingen af Cluster B.1.1.7-varianten tættere, siger Kurt Espersen.

Det er Odense Universitetshospital og Sygehus Lillebælt i Vejle, som skal udføre genom-sekventeringen.

Statens Serum Institut vurderer, at Cluster B.1.1.7 er cirka 70 procent mere smitsom end gennemsnittet af de øvrige virusvarianter i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se de nyeste corona-tal for Vejle her: Smittetallet stiger stadig - godt hjulpet på vej af B117

Annonce