Annonce
Ikast-Brande

Mylder og munterhed på Ejstrupholm Flyveplads

Katrine og Rasmus Fynshave. der ejer Ejstrupholm Flyveplads, kunne glæde sig over, at der kom mange gæster for at se deres nye Café Flyverskjul. Foto: Peter Hald
Den nye Café Flyverskjul på Ejstrupholm Flyveplads åbnede med mange gæster og under stor opmærksomhed

Ejstrupholm: En lystig brummen i luften over Ejstrupholm Flyveplads forkyndte fredag eftermiddag, at der var gang i noget særligt.

Sjældent har der landet så mange fly på den lille flyveplads på Ikastvej 7 tæt på Ejstrupholms vestlige bygrænse. Men der skete også noget helt nyt. Café Flyverskjul åbnede.

Cafeen er indrettet i den gamle hangar på flyvepladsen, og det er det unge ægtepar Katrine og Rasmus Fynshave, der sammen med venner og kolleger har knoklet ihærdigt i de seneste måneder for at få alt klar.

Fredag blev der taget hul på et meget utraditionelt åbent hus-arrangement - en såkaldt fly-in - hvor der kom mange gæster i privatfly fra nær og fjern.

Da avisens udsendte reporter var på stedet, kunne man tælle 14 fly - og der kom flere til.

Piloten Henrik Strandberg, her sammen med sine børn Karla og Marius, landede i et klassisk danskbygget KZ-7 fly. De var kommet flyvende helt fra Ålborg. Foto: Peter Hald

Lørdag fortsætter arrangementet, så der bliver sandsynligvis sat rekord i antallet af fly på den lille flyveplads.


Sådan et sted har vi savnet

Henrik Strandberg, pilot


Samtidig kom der kørende gæster fra Ejstrupholm og Nørre Snede. Mange af de lokale ville gerne se, hvad der var sat gang i på flyvepladsen.

- For søren, det er blevet flot. Stedet er næsten ikke til at kende igen, udbrød Gunnar Gregersen fra Nørre Snede, der var kommet trillende i sin sjældne Volvo P 1800 stationcar.

Annonce

Glade piloter

De flyvende gæster var også imponerede:

- Sådan et sted har vi savnet.  Det er skønt at finde et sted, hvor man kan lande og få noget at spise. Det her bliver et helt sikkert et samlingspunkt blandt piloter. Vi vil bakke op om Ejstrupholm Flyveplads, lød det fra piloten Henrik Strandberg, der var kommet flyvende helt fra Ålborg i et klassisk danskbygget KZ-7 veteranfly fra 1948 sammen med sine børn Marius og Karla.

Jesper Sørensen, kendt som "Drengen i den gamle krop", er gået med i Café Flyverskjul-projektet, hvor han får rollen som vært, når der bliver gourmet-arrangementer. Foto: Peter Hald

Tydeligvis var værterne Katrine og Rasmus Fynshave glade for, at der kom så mange gæster.

- Det er helt vildt... og det er over al forventning, lød det fra Katrine Fynshave.

Også parrets samarbejdspartner og gode ven Jesper Sørensen var begejstret. 22-årige Jesper Sørensen, der blev landskendt i tv-programmet ’Drengen i den gamle krop’, kommer til at spille en stor rolle. Han skal være vært, når Café Flyverskjul engang i mellem omdannes til en gourmet-restaurant. Det vil - når alt med tiden er kommet helt op at køre - ske fredage og lørdage. Her vil kokkene Jannie Houmann og Joachim Møller stå for madlavningen.

Annonce

Et nyt eventyr

For Jesper Sørensen er der tale om noget helt nyt, som han kaster sig ud i:

- Ja, det er et nyt eventyr, og jeg er selv meget spændt. Det er et nyt koncept, hvor jeg får rollen som vært. Vi håber at ramme et bredt publikum, sagde Jesper Sørensen.

Han er, som han selv udtrykker det, en god ven af huset, og han lærte Rasmus Fynshave at kende, da de to sidste år sprang ud i faldskærm sammen. Rasmus Fynshave er professionel tandem-instruktør og tager folk med på tandemspring, der er to-personers udspring i faldskærm.

Jesper Sørensen lider af den genetiske sygdom progeria, hvor kroppen ældes op til otte gange hurtigere end normalt, men alligevel har han mod til faldskærms-udspring - og nu også et iværksætter-eventyr, der kan gå hen og få stor betydning for Ejstrupholm og omegn.

Faldskærmsudspring er en anden vigtig aktivitet på Ejstrupholm Flyveplads. Østjyllands Faldskærmsklub holder til på stedet, og som noget nyt har Rasmus Fynshave etableret SkydiveX, et faldskærmscenter, hvor der tilbydes tandemspring.

Hele dagen igennem landede der små fly på Ejstrupholm Flyveplads. Der blev sandsynligvis sat rekord i antallet af fly. Foto: Peter Hald


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce