Annonce
Alarm 112

Mystiske æggekastere hærger på Vejle-egnen: 'Der blev ringet på og pløjet æg ud over facade, fordør og postkasse' - og postkasser bliver også hejst op i folks flagstænger

Æggene har blandt andet ramt et vindue på Vardevej i Vejle, en husmur i Grejsdalen og udhænget på en carport ved et parcelhus i Skibet. Privatfotos
Både i Vejle, Grejs og Skibet er flere huse og biler den seneste tid blevet ramt af æg. Politiet er informeret om sagen.

Vejle: Smask ... smask!

Mandag aften lød der pludselig et par bump hos Lene Thiemer Hedegaard, der bor på Vardevej i udkanten af Vejle. Var der mon sket et uheld? Havde nogen brug for hjælp? Eller hvad kunne kunne det være?

Nej, det var der ikke. I stedet var det noget helt andet, hun kunne konstatere, da hun gik udenfor: Huset var blevet ramt af to æg.

Annonce
Smask! Her på Vardevej blev der kastet to æg på et hus mandag aften. Privatfoto

- Vi opdagede det med det samme, da det gav et par bump. Det ene æg havde ramt vinduet, og vi skyndte os at få det vasket af, inden det størknede, fortæller Lene Thiemer Hedegaard.

Hun ærgrede sig over situationen, men har ikke foretaget sig yderligere i sagen.

- Det er selvfølgelig irriterende at rydde op efter, men jeg har ikke lagt mere i det, end at det er nogen, der er kørt forbi og gerne vil lave lidt "skæg i gaden". Og heldigvis er det ikke noget, der har gentaget sig, siger Lene Thiemer Hedegaard.

Svært at vaske af

Det står dog klart, at hun er langt fra den eneste husejer, der har haft rengøringskluden fremme for at gøre rent efter æggekasteri.

Både i Skibet, Grejs og Grejsdalen har der den seneste tid i diverse Facebook-grupper været opslag om dårlige oplevelser med æggekast. Her melder flere om æg, der har ramt mure, vinduer, biler, postkasser og busskure. En enkelt fortæller sågar, at der er blevet kastet æg efter hendes søn, der var på vej hjem fra skole.

- Her blev der ringet på og derefter pløjet æg ud over facade, fordør og postkasse, fortæller Tina Tessa Callesen fra Grejsdalen.

- Vi har også fået kastet æg på vores udhæng i carporten, beretter Lea Celina Rosenfeldt fra Skibet.

Noget tyder på, at æggekasterne er i aktion på flere tidspunkter af døgnet. Hos Andrea Ritz Lorentzen i Grejsdalen blev huset ramt midt på dagen.

- Det skete cirka klokken 13.30 mandag, hvor jeg hørte noget underligt, men kunne intet se på vores overvågning, så opdagede det først ved 15-tiden. Jeg har vasket det ned, men man kan stadig se det på facaden, fortæller hun.

Annonce

Utallige æggekast i Grejs

Æggekasteriet har særligt været et problem i Grejs-området, fortæller flere kilder til avisen.

Og det har ikke bare været den seneste tid, men noget der har stået på i en lang periode, lyder det fra Sofie Værnhøj Funder. Hun flyttede med familien til Grejs i marts 2019.

Det kan være svært at få vasket æggeresterne af, hvis det først når at størkne som her på en villa i Grejsdalen. Privatfoto

- Vi har lige siden dag ét oplevet mærkelige ting i Grejs. Der sker ting, som ikke er ok, og som ligger lige i grænselandet for, hvad man bør acceptere. I vores tid i Grejs har vi oplevet utallige æggekast imod huse i hele området, fortæller Sofie Værnhøj Funder.

- Vi har oplevet, at der efter mørkets frembrud bliver banket hårdt på vinduer og døre, postkasser blive rykket op af jorden for at blive hejst op i private flagstænger, eller postkasser der bliver sprængt i luften, fortsætter hun.

Annonce

Politiet er tippet om sagen

En anden kvinde, der ikke ønsker sit navn i avisen, fortæller, at hendes hjem i sidste uge blev ramt af to æg på vindue og murværk. Det skete sent om aftenen, og hun valgte efterfølgende at melde det til politiet.

- Jeg ringede til politiet, som gik ud fra, at der var tale om drengestreger. Jeg kan dog læse på Facebook, at de har været rundt omkring i området - nogle steder længere ude på landet. Så det er formentlig ikke små drenge, der har været på spil, siger hun.

Det kan give en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen at kaste med æg. Har æggene gjort skade på andres ejendom, kan de skyldige også risikere at stå med erstatningsansvaret. Privatfoto

Vejle Amts Folkeblad har været i kontakt med vicepolitiinspektør Mikkel Ross fra Sydøstjyllands Politi. Han bekræfter, at politiet har modtaget en anmeldelse om æggekast mod en bolig, men at man ikke har kendskab til gerningspersonen.

- Det bliver betragtet som en hærværkssag at kaste med æg, og folk er selvfølgelig meget velkommen til at anmelde det, hvis det sker igen, siger Mikkel Ross.

Annonce
Vejle For abonnenter

Nyvalgt byrådsmedlem flyttede til Vejle på grund af en mand: Ægteskabet holdt ikke, men det gjorde kærligheden til Danmark

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Nu bliver det lige pludselig alvor: Tour de France skal bruge over 1000 frivillige - og Vejle bliver fordoblet

Vejle For abonnenter

Se dronevideoen: Vejle midtby fik i al ubemærkethed en ny bro hejst på plads - derfor vil langt over 1000 biler dagligt køre over åen

Alarm 112

Kastede med borde og smadrede julepynt: Fuld mand gik amok i Byens Hus

Sport

Speciel landskamp i Vejle: Danmark møder Bulgarien og Belgien i samme landskamp - BK Wedala har to boksere med i det danske ringhjørne

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Billund For abonnenter

60-årig rystede sin penis foran dagplejebørn

Alarm 112

Overtrådte indrejseforbud: 46-årig serbisk mand idømt et års fængsel

VEJLE

Borgmesteren fik kæden om halsen - men noget var helt anderledes ved gårsdagens ceremoni

Mette F. varsler pressemøde onsdag aften om nye coronatiltag

Kultur

Her er de seks navne: Danmarks største havefest har musikprogrammet klar

Sport For abonnenter

Sådan præsterede de danske VM-spillere i den indledende gruppe: Fire spillere skiller sig ud - her er karaktererne

Jelling

Alla får en hue, ikke kun en uge: Familien i Jelling har ventet og ventet, og nu er der svar

Annonce