Annonce
Jelling

Mytologisk festivalåbning: Hun voksede op i skyggen af højene

Karen T bidrager med blandt andet det store maleri i baggrunden om Daphne, der bad guderne om hjælp, da Apollon forelskede sig i hende. De hjalp, guderne, ved at gøre hende til et træ! Foto: Leif Baun

Karen T er blandt udstillerne på den mytologiske artfestival. Senest har hun udstillet i Kina. Hun voksede op lige uden for Jelling

Annonce

Jelling: Da den første udstilling i 2017-udgaven af Mytologisk Art Festival åbnede onsdag eftermiddag i Kongernes Jelling, slap den moderne kunst ind til formidlingen af fortidens Jelling. Meget passende er det derfor, at også en af udstillerne har Jellingrødder. Det kan man endda se i hendes store maleri. Den markante kvist på hendes barndomshjem Tørringvej 17 dukker op sammen med kirke og høje i billedet, inspireret af den græske tragedie Apollon og Daphne.

Karen T - T som i Thomsen - er født i 1967. Efter Bredagerskolen, handelsskole i Vejle, kommislære og et job på en tankstation, fik hun en dag en helt klar følelse: - Jeg må hellere give mig til dét, jeg skal.

Ellers gør jeg, alt hvad jeg kan, for at leve af det. Og med det.

 

Varieret kunstudbud

Et meget bredt udbud af kunst vises ved Mytologisk Art Festivals anden udgave. Årets tema er Guder og Mennesker. Udstillingsperioden er 23. august til 3. september. Der er udstillinger, mytespil og events i Kongernes Jelling, Jelling Sognehus, på og ved Gorms Torv og i Galleri Sejd.Kunstnerne er René Holm, Peter Birk, Anders Siggaard, Jorge Vilches Gana, Karen T, Bjarne Frøslev, Olga Stra, Britta Westhausen, Abdul Dube, Nivi Poulsen og Janne Sneistrup.

Mytologisk Art Festivals mål er at vokse til at blive en førende festival for præsentation af mytologisk inspireret kunst fra hele verden.

Annonce

Sagde op og gik i gang

Hun sagde jobbet op og gik i gang med flere kunstuddannelser blandt andet hos Baukje Silstra i Egtved. Karen T er billed- og tekstilkunsthåndværker og uddannet i billedgestalt. Hun har også fulgt undervisning på Aarhus Universitet med Leo Tandrup som lærer. Derved fik hun en historisk vinkel på sin kunst

- Ind i mellem har jeg haft lidt lønarbejde. Ellers gør jeg, alt hvad jeg kan, for at leve af det. Og med det, siger hun.

Annonce

Jellings gode huse

Flemming Midtgaard, som er formand for foreningen Jelling Heritage, der står bag festivalen, bemærker, at Kongernes Jelling passer til moderne - og stor - kunst. Det samme siger han om sognehuset, hvor der også er en udstilling i forbindelse med festivalen.

- Jelling er en relativt lille by med enormt meget gang i, sagde han. I udstillingskataloget siger han:

- Vi har mødt stor nysgerrighed og interesse fra Jellings foreninger og virksomheder. Vi skal ikke kæmpe med etablerede kunsthaller men tilbyde en mere folkelig udstilling, som er placeret i byens rum og indgår i vor hverdag.

Ole Grangaard fra Café og Galleri Sejd tilføjer:

- Jeg tror, at det betyder meget for vores samarbejdspartnere, at vi tilbyder kunst, der har noget på hjerte og ikke kun vil provokere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce