Annonce
Børkop

Når coronaen slipper sit tag: En stor sum penge ligger og ulmer efter projekter og aktiviteter

Der er afsat mange penge til at skabe aktiviteter og projekter i Børkopområdet. Penge der venter på at blive brugt. Arkivfoto: Jørgen Flindt
Der er afsat en halv million kroner øremærket til 7080-områdets vision om Naturbyen. Og også BID-samarbejdet har en pose penge til aktiviteter. Det har dog ligget helt stille i årets start, men det skal der snart laves om på.

Børkopområdet: Det kan godt være, at de første fire måneder af 2021 har været utroligt stille grundet nedlukningen, men tanken og forhåbningen er, at det bliver helt anderledes i den anden halvdel af året.

For der ligger to poser med penge og venter på at kunne blive brugt til netop forskellige former for projekter og aktiviteter, som skal komme hele Børkopområdet til gode.

- Det har ligget stille, selvfølgelig på grund af corona, men snart kommer der til at ske noget, og det er da en stor gave, at der er udsigt til, at der kan skabes aktiviteter og projekter, der vil sætte et positivt præg på hele vores dejlige område, siger Pernille Jul Nielsen, der er formand for handelsstandsforeningen, Børkop Handel- og Erhverv.

Annonce

En halv million kroner

Vejle Kommune har afsat 500.000 kroner, som er øremærket visionen om Naturbyen. Her satte lokale kræfter, deriblandt Børkop Handel- og Erhverv samt lokalrådene i Børkop, Brejning, Gårslev, Andkær og Smidstrup-Skærup, sig sammen i efteråret for at få skudt tingene i gang.

Men så kom den næste store bølge, og alt blev lukket ned. Nu er tingene ved at åbne op igen, og nu er det håbet og forventningen, at pengene snart skal ud at yngle.

- Med hensyn til Naturbyen er der gode muligheder for at få skabt noget blivende og varigt. Noget der passer ind i visionen, og som kommer alle til gode. Så ligger man inde med gode idéer eller initiativer, så lad tankerne ulme og vokse sig større, siger hun.

Det forventes, at startskuddet vil ske i løbet af slutningen af foråret eller starten af sommeren. Hvordan og hvornår er endnu for tidligt at melde ud, men det vil snart ske.

Annonce

BID penge

I en anden pose penge finder man 75.000 kroner, som BID-samarbejdet har fået tildelt, og som skal bruges til at skabe aktiviteter og arrangementer. Der er altså mere tale om events, der vil finde sted for at skabe liv for en stund, det kan eksempelvis være et halloweenarrangement eller en sommerkoncert. Den slags. Men intet ligger fast endnu.


Tanken er, at i løbet af maj vil vi byde på et eller anden form for hyggeligt arrangement, hvor man forhåbentlig kan mødes, og vi kan få lavet et årshjul fyldt med gode aktiviteter

Pernille Jul Nielsen, formand for Børkop Handel- og Erhverv.


Også her er Penille Jul Nielsen med i styregruppen, som blandt andet består af Jonna Harbo fra Home i Brejning og Michael Sterndorff fra tøjbutikken Best Buy i Børkop, samt lokale borgere.

- Styregruppen har mange gode idéer til, hvad pengene kan bruges til, men vil helst have, at så mange som muligt byder ind med gode initiativer. Tanken er, at i løbet af maj vil vi byde på et eller anden form for hyggeligt arrangement, hvor man forhåbentlig kan mødes, og vi kan få lavet et årshjul fyldt med gode aktiviteter, siger Pernille Jul Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce