Annonce
Vejle

Når nøden er størst er Rødkilde klar: Indsamling til gadebørn slog alle rekorder

Der var hæder til den gruppe elever, som havde samlet flest penge ind, da Stairway-rekorden tirsdag blev markeret på Rødkilde Gymnasium. Foto: Rødkilde
Eleverne på Rødkilde Gymnasium har givet den årlige indsamling til gadebørn i Filippinerne en ekstra skalle, og det gav resultat.
Annonce

Vejle: Det er nu 28 år siden, at Rødkilde Gymnasiums elever for første gang samlede ind til hjemløse gadebørn i Filippinerne.

Men idéen om at hjælpe de svageste på den modsatte side af jordkloden er ikke blevet mindre aktuel. Særligt i år, hvor corona-virussen rammer verdens fattige lande særlig hårdt.

Forleden kunne Rødkilde Gymnasium med glæde markere, at skolen sender 260.333 kroner afsted til børnehjemmet Stairways, som er grundlagt af tidligere Rødkilde-elev Lars Jørgensen.

Det er eleverne selv, der har indsamlet pengene ved eksempelvis at tilbyde bilvask på gymnasiets parkeringsplads og løbe ærinder og klare småjobs. Der er også eksempler på, at elever på Rødkilde har taget ekstra vagter på deres jobs, for at yde et bidrag til indsamlingen.

Annonce

Hvor er I bare seje!

Opfindsomheden har været stor, og tovholder Pia Stæger-Holst Thulstrup er imponeret over de unges engagement - særligt i år, hvor coronaen har besværliggjort rigtig mange ting i hverdagen.

Også rektor på Rødkilde Kristine Kortnum var fuld af lovord over den kæmpe indsats, eleverne har ydet.

- Hvor er I bare seje, sagde Kristine Kortnum på en video om årets indsamling, som Rødkilde Gymnasium har offentliggjort.

Millioner af kroner til Stairways

  • Gennem de seneste 28 år har Rødkildes elever indsamlet mere end fire millioner kroner til Stairway. 
  • Stairway Foundation Inc. blev grundlagt i 1990 af Lars Jørgensen og hans kone Monica Ray. 
  • Stairway tilbyder ikke bare gadebørn tag over hovedet. De senere år har den også sat ind med forebyggelse af overgreb på børn.
  • Stairway arbejder sammen med både politi, myndigheder og frivillige organisationer på Filippinerne.
  • Stairway får donationer fra blandt andet Danmark, Sverige, Tyskland, USA, Canada og Hongkong.

Her kan man også se et klip af en flok glade filippinske børn, som siger tak for donationen.

Eleverne på Rødkilde kan i øvrigt glæde sig over, at den amerikanske fond Firetree Foundation fordobler elevernes indsamlingsbeløb.

Siden amerikaneren Fran Caruso for tre år siden hørte om Lars Jørgensens samarbejde med sit gamle gymnasium, har den amerikanske fond matchet elevernes indsamlingssum, og det har fonden lovet at gøre lige så længe, Rødkilde fortsætter med at yde en dags arbejde  for nogle af verdens fattigste børn.

Annonce

Tyfoner og corona har ramt hårdt

Eleverne fik også en varm hilsen fra Lars Jørgensen:

-  Ud over en pandemi, så er er folk her også ramt af ikke mindre end tre tyfoner , som har forårsaget stor materiel skade. Der er mange, som end ikke har nok at spise. Vi støtter nu direkte over 600 familier med mad og uddannelse, og derudover er vores madprogram for de oprindelige børn oppe i bjergene midlertidigt udvidet til tre områder, så vi sikrer mad til over 300 børn hver dag. Skolerne er fortsat lukkede, og børn må ikke forlade deres hjem. Derfor må deres forældre hente maden fra vores tre felt-køkkener.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Corona-alarm i Vejle: Nu stemmer styrelse dørklokker i de mest belastede områder

Hedensted For abonnenter

Anja havde en svær tid som gravid og fødte 3,5 måned for tidligt: Nu er hun selvstændig fertilitetsrådgiver

Annonce