Annonce
Navne

Når rådyret ryger over kølerhjelmen, rykker Karl ud med sin specialtrænede labrador: Nu får han en medalje

Karl Venborg Lauritsen iklædt den orange schweiss-uniform. Her er han fotograferet for et par år siden med Kira. Hun er i dag på vej på pension i hundekurven hjemme hos familien i Egtved, så Karl har i stedet hanhunden Dukan med, når han skal ud at opspore påkørte dyr. Arkivfoto
Karl Venborg Lauritsen fra Egtved har nok at se til, efter han er stoppet i sit job som kranfører. Han er nemlig schweisshundefører.

Hæder: Inden længe kan Karl Venborg Lauritsen fra Egtved drille sin kone, Lone Broch Lauritsen, med, at han også har fået en kongelig medalje. Hoffet har nemlig lige offentliggjort, at den tidligere kranfører i virksomheden Spæncom A/S får tildelt Den Kongelige Belønningsmedalje.

I august sidste år stoppede hustruen hos Told og Skat, og det udløste Dronningens Fortjenstmedalje, som gives til offentligt ansatte, der har været ansat i 40 år.

Dengang drog Lone og Karl afsted til København, så Lone Broch Lauritsen kunne takke dronning Margrethe for hæderstegnet, men det bliver der ikke noget af denne gang.

Annonce

- Det var en meget lang dag for et meget kort visit - det er ikke lige mig, konkluderer Karl Venborg Lauritsen med et smil.

De fleste tror nok, at schweisshundeførere har mest travlt med at opspore anskudt vildt, men sådan er det ikke. To tredjedele af de gange, jeg rykker ud, er det til et dyr, der er blevet ramt af en bil.

Karl Venborg Lauritsen

Han nåede at få 42 gode år som kranfører ved Spæncom og glæder sig nu til, at han og Lone får mere tid sammen med hinanden og familien og bedre tid til fritidsinteresserne.

Er vild med at træne hunde

Det er særligt jagt og fritidsliv, der ligger højt på Karls favoritliste.

Han har i de seneste seks år været schweisshundefører, og det giver travlhed. Dels skal man træne intensivt med en god jagthund for at bestå prøven og holde træningen ved lige, og dels skal man være klar til at rykke ud, når der bliver ringet på alarmnummeret, som er 1812, fortæller han.

- De fleste tror nok, at vi schweisshundeførere har mest travlt med at opspore anskudt vildt, men sådan er det ikke.  To tredjedele af de gange, jeg rykker ud, er det til et dyr, der er blevet ramt af en bil, siger Karl Venborg Lauritsen.

Efterhånden har Karl og hans to hunde, Kira og Dukan, været ude på 600 eftersøgninger, så han ved, hvad han taler om, selvom han understreger, at han langtfra er blandt de meste erfarne i truppen i Fødevarestyrelsens særlige register over godkendte hundeførere og eksaminerede schweisshunde.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Kvinde dømt for vanrøgt af 25 heste: Dyrene var indsmurt i gødning og havde øjnene fulde af udflåd

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Husk det nu: Lørdag og søndag aften og nat er Fredericiavej spærret - lastbiler dirigeres helt udenom

VEJLE For abonnenter

Heidis bryllupsgave var en rød knallert: Mød sko-sælgeren, der elsker at få Vejle til at 'smage dansk'

Vejle

De ældres formand går af efter valgballade: 'Det er noget skrammelværk, og jeg er rigtig ked af, at det har udviklet sig på den måde'

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Alarm 112

15-årig provokerede politiet ved Eskes Bier Bar, hvor han henviste til drabet på fire betjente i 1965: - Det er imponerende, han kender sin politihistorie

Vejle For abonnenter

Så faldt hammeren: Ekskluderede medlemmer af Vejle Motorbådklub har fået deres dom - 'nu er de værste smidt ud'

Navne

Vejlenser er ny bag skranken i bank i Jelling

Vejle

Se video fra Vejles pressede morgentrafik - så laaaang tid tager det at komme til midtbyen ad populær indfaldsvej

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Intet i statistikkerne peger på en sejr over Viborg, men derfor tror Banke og Møllenberg på det

LEDER For abonnenter

Havnefoged-chikane, eksklusion af medlemmer og en kommende retssag i Vejle Motorbådklub er dybt tragisk: Forlig jer nu, I skabhalse - vi behøver ikke mere underholdning

Navne

To Vejle-kokke kæmper om samme titel: Felix går fra at være tv-vært til at bedømme gourmet-retter med østers

Annonce