Annonce
Vejle

Næppe tour-start i Vejle i 2021: Borgmester afventer udmelding

Borgmester  Jens Ejner Christensen (V) venter på en officiel udmelding om, hvad der kommer til at ske med Tour de France. Arkivfoto: Mette Mørk
Tour de France-start i 2021 er nu officielt rykket med en uge. Det kan betyde, at Danmark og dermed Vejle mister den planlagte start næste år. I stedet kan løbet starte i Danmark i 2022.
Annonce

Vejle: Verdens største cykelløb Tour de France kommer måske alligevel ikke til Vejle i 2021.

Den Internationale Cykelunion (UCI) har rykket etapestarten i Danmark en uge frem for ikke at kollidere med OL i Tokyo. Men de nye startdatoer vil nu ske oven i EM i fodbold, hvor København er vært for fire kampe.

Touren begynder tidligere, så det begynder 26. juni og ikke 2. juli.

Vejle Kommunes borgmester, Jens Ejner Christensen (V), har dog ikke officielt hørt, at værtskabet i 2021 ryger i vasken. Her skal Vejle være startby for 3. etape.

- Nu virker det til, at udsættelsen kommer. Om det bliver et år eller en uge, det har jeg ikke fået noget at vide om. Derfor er jeg afventende. Jeg er stadig af den opfattelse, at det drejer sig om for Danmark at lave den bedste oplevelse for Tour de France, vores gæster og sportsinteresserede. Det må vi lave ud fra de betingelser, der nu er, siger Jens Ejner Christensen (V).

Den franske avis Le Telegramme har tidligere beskrevet, at den franske region Bretagne er bragt i spil som vært for løbets start-etaper til næste år. Det satte gang i spekulationerne, om Danmark helt mister værtskabet i 2021.

Københavns overborgmester, Frank Jensen, har tidligere udtalt, at det meget vel kan blive aktuelt med et dansk værtsskab i 2022 i stedet.

Annonce

Mere tid til forberedelse

Hvis Tour de France bliver udsat et år glæder borgmesteren sig over, at der bliver mere tid til forberedelse og holde cykelaktiviteter som optakt.

- Nu har vi jo arbejdet hen mod 2021. Det gode er, at udmeldingen kommer i god tid, og hvis det ender med et år, har vi længere tid til at få flere Tour de France-aktiviteter i programmet. Det har jo corona allerede påvirket, da vi hen over sommeren har måttet aflyse og udskyde flere arrangementer, siger Jens Ejner Christensen (V).


En udsættelse vil betyde ekstra omkostninger, da den stilling selvfølgelig skal forlænges. Det har vi ikke budgetteret med, men det må vi forholde os til, når vi har et overblik.

Jens Ejner Christensen (V)


En udsættelse af værtskabet får også betydning for den projektleder, som kommunen har ansat til at arbejde med Vejles værtskab.

- En udsættelse vil betyde ekstra omkostninger, da den stilling selvfølgelig skal forlænges. Det har vi ikke budgetteret med, men det må vi forholde os til, når vi har et overblik, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce