Annonce
Hedensted

Godt nyt til nybyggere: Næste år får Løsning nye byggegrunde

I det godt seks hektar store område øst for Skolegade i Løsning, ligger i forvejen boliger og en firlænget gård. Fra næste forår kommer der også parceller og dobbelt- eller rækkehuse. Illustration: Hedensted Kommune
Første større projekt i den samlede udviklingsplan for Løsning kaster op mod 10 byggegrunde på Skolegade af sig. Forventningen er, at eventuelle nybyggere kan gå i jorden næste forår i et område, der også kommer til at indeholde private dobbelt- eller rækkehuse.

Løsning: Ikke siden 43 private parceller blev udstykket på Skærvetoften for mere end 10 år siden, har Løsning kunne bryste sig med grunde til nybyggere.

Det bliver der endelig ændret på i løbet af foråret 2020, da Hedensted Kommune forventer at sætte maksimalt 10 grunde til salg på den østlige side af Skolegade.

Allerede nu er der en lokalplan for området i høring, men endnu er det hele afhængigt af, at man når til enighed med en lodsejer om at overtage vedkommendes jord.

Til gengæld ligger det fast, at en anden lodsejer i det pågældende areal på godt tre hektar selv ønsker at lave såkaldt tæt-lav bebyggelse såsom dobbelt- eller rækkehuse, hvorfor Skolegade udvikles som et privat-kommunalt samarbejde. Et samarbejde, kommunen eksempelvis også har indgået i forbindelse med Hedensted-udstykningen Lille Dalby Bakker.

- Det kommer til at spille godt ind i de planer, vi i forvejen har haft for Skolegade, så jeg har forventninger til, at det nok skal lykkes at få udviklet og sat til salg ret hurtigt, siger vicekommunaldirektør Johan Stadil Petersen.

Projektet er blandt de første skridt i den overordnede vision om, at Løsning skal udvikle sig på den østlige side af jernbanen. Det skal blandt andet ske ved, at stadion på sigt bliver flyttet til et nyt boligområde på den vestlige side af Skolegade, mens også et andet nyt boligområde mellem Frederikslystvej og Teglværksvej er på tapetet.

Præcis hvad og hvor mange boliger, der bliver bygget i forbindelse med parcellerne på Skolegade, ligger endnu ikke fast.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Alle plejecentre får måske fast læge

Annonce